marian morar
m install
nello construct

SUBCARPAȚI a făcut un adevărat show aseară la Turda Arena! Tinerii iubesc FOLCLORUL! (FOTO-VIDEO)

zamblau eugen

Iată că cele trei zile de inaugurare a Sălii Polivalente Turda s-au încheiat, dar nu oricum, ci într-un mare fel, cu un concert live Subcarpați.

Cel mai important moment din cea de-a treia zi de inaugurare a fost meciul dintre Potaissa Turda și Dinamo București, unde echipa noastră a reușit să finalizeze meciul egalând multicampioana națională Dinamo București, scorul fiinal fiind 35-35.

Citește și: Handbal, Liga Zimbrilor: Turda Arena – inaugurată într-o atmosferă senzațională și cu un meci superb (VIDEO)

În tot acest timp, membrii trupei Subcarpați făceau repetiții pe scena dintre Turda Arena și stadion, însă până la concertul propriu-zis mai avem câteva momente de amintit.

Imediat după meciul fantastic de handbal, actorii Teatrului Național „Aureliu Manea” au urcat pe scena Turda Arena și ne-au încântat privirile cu spectacolul intitulat „Despre dragoste, teatru și alte sporturi”.

De asemenea, Paula Crișan ne-a bucurat privirile cu prezența sa inconfundabilă și ne-a mângăiat urechile cu vocea sa superbă.

Sucarpați pe scena Turda Arena

Ei bine, iată că ajungem și la momentul mult așteptat, concertul live, în aer liber, al trupei Subcarpați.

Subcarpați este un proiect muzical demarat în anul 2010 de solistul trupei Șuie Paparude, MC Bean (Alexe Marius Andrei), care combină elemente din muzica electronică și hip-hop cu influențe din folclorul românesc.

Genul muzical adoptat este descris drept folclor contemporan sau folclor underground și constă în general în reinterpretări ale unor piese din folclorul românesc pe ritmuri moderne. În proiect au fost sau sunt implicați mai mulți artiști precum Omu’ Gnom (Raparta), DJ Limun din Timișoara, Psihotrop, Mara și Dragonu de la Specii, VJ Andri, DJ Power Pe Vinil, Argatu’, Esqu și alți colaboratori.

De asemenea, proiectul este susținut de zeci de trupe și artiști: AFO, Geneza, Surorile Osoianu, Chimie, OCS, Dj Crissss și nu numai.

Trupa a fost descrisă în cotidianul britanic, „The Guardian”, drept un mix exploziv între vechi și nou. E o combinație eclectică ce aduce împreună melancolia specifică pieselor folk românești și cântecelor de unitate, instrumente tradiționale și ritmuri de trip-hop, dubstep, hip-hop și dancehall.

Tinerii iubesc FOLCLORUL

În urmă cu câteva luni, am scris un articol despre o anumită cântăreață de muzică populară ce arunca cu pietre în tradițiile și obiceiurilor altor culturi, în speranța că așa va trage un semnal de alarmă și îi va face pe tineri să fie mai apropiați de muzica folclorică.

Citește și: Ilinca Dandoczi: „De ce trebuie să ne protejăm cultura, aruncând cu noroi în alta?” (VIDEO)

Ei bine, am spus și atunci și o spun și acum, TINERII IUBESC FOLCLORUL. Aseară, la concertul celor de la Subcarpați, s-a văzut, cu ochiul liber chiar, că tinerii prețuiesc folclorul și că nu și-ar dori niciodată ca acesta să piară.

Sigur, nu toți ascultăm folclor autentic, dar cu ajutorul celor de la Subcarpați, dar și a altor artiști care au mai  abordat tema folclorului românesc în piesele lor, iată că tinerii au strigat și vor striga în continuare în cor „FOLCLORUL E OXIGEN”.

Nici nu are rost să discutăm despre spectacolul superb pe care l-au făcut cei de la Subcarpați, căci asta veți vedea în imaginile ce urmează, dar cert este că tinerii nu s-au depărtat de folclor, ci este posibil să fie mai aproape de acesta mai mult decât vă puteți imagina.

A fost o zi superbă, cu multe motive de bucurie și s-a încheiat în stil românesc. Cu muzică folclorică, cu hore și cu zâmbete largi pe față.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 75 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj
Comentarii recente

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2