marian morar
adrian nap
m install
nello construct

Apar amănuntele dedesubturilor politice în care a intrat Instituția Prefectului, la Turda! Întâlnire USR cu PSD și AUR!

zamblau eugen

Săptămâna trecută, chiar când a izbucnit scandalul ”infectării” apei de la Turda, lansat de Instituția Prefectului Județului Cluj, reprezentanții USR (Ciprian Rigman), PSD (Răzvan Ciortea) și AUR (Adrian Nap) au avut o întâlnire, la inițiativa lui Ciprian Rigman.

Informația a fost făcută publică de către jurnalistul Horea Hudrea, care visează să primească un loc pe lista electorală a unuia din cele trei partide, conform informațiilor noastre (promisiunile mai puternice ar fi din partea celor de la PSD).

Din câte se pare, la acea întâlnire s-a discutat despre ”blocarea” Turzii, în privința accesării fondurilor europene, pentru a nu i se permite primarului Cristian Matei să finalizeze lucrările și astfel să beneficieze de un capital de imagine decisiv înaintea alegerilor locale din septembrie 2024.

Așa se explică și scandalul de săptămâna trecută, generat de Răzvan Ciortea, în calitate de subprefect, care a folosit Instituția Prefectului Cluj pentru a lansa un ”terorism informațional” la nivelul localității, cu acuzații de genul că apa ar fi ”infectată”.

De asemenea, așa se poate explica votul consilierilor USR și PSD împotriva continuării și finalizării lucrărilor pe fonduri europene.

Înainte cu o zi de desfășurarea ședinței Consiliului Local Turda de săptămâna trecută, subprefectul Răzvan Ciortea, președintele PSD Turda, anunța 6 proiecte care vor fi NEFINALIZATE, semn că s-a încercat blocarea finalizării investițiilor (din nou). Și a existat un scenariu în acest sens, însă norocul a fost că un consilier PSD (Aruncutean Bogdan) și unul de la PMP (Kolozsi Atilla) au votat finalizarea lor, asigurând astfel majoritatea absolută necesară votului favorabil.

Nu este pentru prima dată când se fac eforturi politice pentru a se bloca investițiile la Turda (șicane de acest gen au fost încă de la aducerea autobuzelor electrice sau de la începerea implementării proiectului de înlocuire/extindere a rețelelor de apă și canalizare). Nu cu mult timp în urmă a mai existat o tentativă de acest gen, când s-a votat împotriva proiectului care prevedea asfaltarea străzii Petru Maior, pe fonduri europene.

Pe de altă parte, inițiativa lui Ciprian Rigman poate părea un pic ”ciudată”, respectiv faptul că există o apropiere față de reprezentanții PSD și AUR. În spatele ei se pare că se ascunde teama că USR nu poate scoate un rezultat favorabil la alegerile locale de anul viitor, iar rezultatele sondajelor online recente au fost ”umflate” prin proceduri cibernetice (conform datelor, Ciprian Rigman era cotat pe locul 2 în lupta pentru Primărie, înaintea lui Ciortea și a lui Nap).

În aceste condiții, rămâne de văzut dacă Rigman va accepta propunerea lui Ciortea, de a face o ”mare echipă” în PSD Turda, pentru a contrabalansa șansele lui Cristian Matei (PNL) de a câștiga un nou mandat de primar. Conform unui sondaj recent la nivel județean, PNL și candidații săi sunt marii favoriți la alegerile locale de anul viitor.

Cert este că celor de la PSD și celor de la AUR le convine faptul că USR le girează credibilitatea electorală.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

1 Comentariu
Cele mai noi Cele mai vechi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 75 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2