nello construct

Rezultate sondaj primar Turda: A apărut adevăratul contracandidat pentru Cristian Matei?!

Rezultatele sondajului pentru funcția de primar, la Turda, relevă faptul că primarul în funcție se bucură de încrederea electoratului, Cristian Matei (PNL) contabilizând 40.37% dintre voturile exprimate, deși este evident că nu este în cea mai bună perioadă a sa din punct de vedere al percepției electorale, având în vedere lucrările și ”deranjul” care se răsfrânge asupra unor turdeni.

Pe locul secund apare Ciprian Rigman (USR), un critic constant al administrației locale, acesta reușind să adune 27.23% din voturile exprimate, chiar dacă încă nu și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar. Totuși, procentele obținute îl califică în poziția de candidat serios pentru lupta care se va da la alegerile locale de anul viitor.

De altfel, Ciprian Rigman s-a remarcat încă din vară, când într-un sondaj similar inițiat de TurdaNews, pe seama informației existente la acel moment, în ceea ce privește o alianță USR-PMP, cu candidat comun la Primărie, candidatul USR a întrunit mai multe voturi decât cel al PMP. Chiar dacă ideea de alianță a rămas în discuție, se pare că va fi doar la nivel național, pentru că la nivel local adepții lui Adrian Nap vor vira spre AUR.

Citește și: Ciprian Rigman (USR) l-a surclasat pe Adrian Nap (PMP), în sondajul privind candidatura la Primăria Turda din partea USR-PMP!

Pe locul 3 se află Răzvan Ciortea (PSD), cu 14.00% din voturi, urmat îndeaproape de Adrian Nap, cu 13.34% din voturi, acesta fiind pus în calitate de candidat AUR, deși în prezent este consilier local PMP Turda. Însă, au existat informații publice privind apropierea sa de AUR (însă, nu poate anunța înscrierea sa în AUR, pentru că și-ar pierde mandatul de consilier local). Distanța dintre cei doi și candidatul USR pare destul de mare la acest moment.

Citește și: Consilierul local PMP Turda, Kolozsi Atilla, s-a pozat cu un lider AUR! Ce spune despre poză?!

Ovidiu Nistea, membru PMP Turda, a confirmat public apropierea de AUR, chiar dacă explicația sa într-un comentariu de pe pagina de Facebook a TurdaNews, era un pic cam aiurea, făcând referire la ”comasare” și la ”ideea de 4 partide” (cine?! USR și PSD să-l susțină pe Adrian Nap?! sau Nap, trecut la AUR, va anunța că-l susține pe Rigman, de la USR?!). Oricum, situația în opoziție este destul de întortocheată în acest moment.

În continuare, celelalte mențiuni din sondaj aproape că nu contează la acest moment. Iar varianta cu ”Altul” nu a întrunit decât 0.12% din voturi, semn că lucrurile par a fi ”bătute în cuie” în ceea ce privește percepția electoratului, în privința candidaturilor.

Referitor la candidatul PSD, președintele social-democraților turdeni, Răzvan Ciortea, încă ezită să-și anunțe candidatura. Probabil, din această nesiguranță vin și procentele destul de mici, dar și lipsa vizibilității în spațiul public, ca președinte al PSD Turda și lider social-democrat. Nu este exclus ca acesta să evite o candidatură și să anunțe un alt candidat din partea PSD Turda.

Revenind la primarul în funcție, este interesant cum va fi influențată percepția publică, după ce ”greul” va trece, iar multe dintre investițiile și lucrările din Turda se vor finaliza. Pentru că, oricum am analiza lucrurile, la Turda s-au făcut și sunt în derulare foarte multe investiții, pornind de la cartiere asfaltate (Băi și Primăverii), la artera principală care va fi modernizată și asfaltată (plus alte străzi), la transportul public cu autobuze electrice, la noua sală polivalentă, la Castrul Roman, la clădirea Teatrului Național, la clădirea fostei Judecătorii, la modernizarea zonei centrale (centrul pietonal, cu fântâni arteziene, copaci, dar și zona din apropierea Muzeului – Piața Tricolorului), la investiția din Parcul Central (care va moderniza foarte mult partea de dotări oferite publicului cu copii, în special), investiția turistică în parcul de la mormântul lui Mihai Viteazu, investițiile de modernizare ale unor creșe și grădinițe, baza sportivă cu teren de fotbal sintetic în mărime naturală și cu iluminat nocturn, la unele lucrări de de modernizare a ambientului urban din cartiere, ori chiar lucrările de modernizare a rețelelor de apă și canalizare (chiar dacă sunt mai puțin vizibile), asta ca să amintesc investițiile mai mari.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

3 Comentarii
Cele mai votate
Cele mai noi Cele mai vechi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 49 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Comentarii recente

Ultimele articole: