Primăria Ceanu Mare: Acesta este semnalul de alarmă a comunei noastre!

Stimați cetățeni ai comunei Ceanu Mare, după cum bine știți, infecția cu noul Coronavirus – Sars-Cov-2, care provoacă boala Covid-19 este una pe cât de imprevizibilă, pe atât de periculoasă.

Până acum, comuna noastră a reușit să țină aceste infecții sub control, prin respectarea normelor de securitate epidemiologică.

Din nefericire, în ultimele zile, cazurile de Covid-19 din Ceanu Mare s-au înmulțit, ajungând la 6 cazuri active. Din acest motiv, rata de incidență a cazurilor raportate la mia de locuitori a ajuns la 1.5 la mie. 

Acesta este semnalul de alarmă a comunei noastre! Acum este momentul să devenim și mai responsabili, să conștientizăm pericolul și să facem mai mult pentru protejarea noastră și a celor din jur.

În calitate de primar, vă adresez următoarele recomandări, în vederea menținerii unei stări epidemiologice de calm relativ, pe raza comunei:
• Când vă întâlniți cu vecinii, nu dați „noroc” cu ei, preferați un salut care să nu implice o atingere fizică
• Dacă stați la discuții cu vecinii, mențineți o distanță de 1.5 m între voi, adică două lungimi de braț.
• Evitați petrecerile, chefurile, „chermezele” și luați în considerare că un sacrificiu făcut acum poate salva comuna noastră de la implementarea unor restricții mai puternice.
• În spațiile publice închise (cămin cultural, magazine, școală, biserică, casă de adunare) purtați MASCĂ DE PROTECȚIE, CARE SĂ ACOPERE ATÂT GURA, CÂT ȘI NASUL.
• Spălați-vă, cu apă și săpun, timp de 20 de secunde, pe mâini. 
• Nu duceți mâinile nespălate sau fără a fi dezinfectate, la gură, nas, sau ochi.

Acestea sunt măsuri de bun simț, care vor face diferența între o viață normală și o viață cu restricții.

Virgil Păcurar,
Primarul comunei Ceanu Mare

Comentarii

ULTIMELE articole: