Micuța Victoria continuă tratamentele deși nu a răspuns pozitiv la ele. Familia și medicii nu și-au pierdut speranțele

victoria
Victoria, fetița care a reușit să mobilizeze întreg orașul Câmpia Turzii, continuă tratamentele pentru neuroblastom oflactiv (estezioneuroblastom), care i-a fost descoperit la începutul anului. Mama ei a postat pe rețelele de socializare prin ce trece micuța și care este următorul pas în tratamentul acesteia.

„Buna seara, dragii noștri!
După cum știți, de la ultima evaluare, Victoriei i s-a schimbat chimioterapia, compusă din 2 medicamente, unul pe cale orală și unul perfuzie. Deși totul părea cât se poate de ușor, faptul ca Victoria refuza sa ia orice fel de medicament pe cale orală indiferent cât de dulce e, a făcut situația sa fie mai complicata. Pentru ca nu aveam voie sa ii dau sa mănânce sau sa bea lichide înainte și după o ora de a administra medicamentul, nu am putut amesteca cu nimic medicamentul și a fost forțată. Din aceasta cauza cât timp am fost internate pt cele 3 curi de chimioterapie Victoria a avut o stare de nervozitate și anxietate.
Pentru ca aceasta chimioterapie nu afectează atâta de tare analizele și căderea parului, nu am fost nevoiți sa mergem pe Day Hospital pentru transfuzii , iar genele, sprâncenele și parul au început sa crească. Faptul ca am fost doar câte 5 zile internate și Victo a avut analizele bune, s-a putut juca cu copii ( la biserica catolica unde stam sunt doar copii cu cancer care se tratează la institut) și asta o ajuta sa socializeze.
De luni (13.09) pana vineri (17.09) am început evaluarea (RMN,CT, punctie și biopsie medulara, scintigrafie). Vineri medicii aveau rezultatul de la RMN și CT și rezultat parțial la scintigrafie.
Ieri ne-am întâlnit cu medicii pentru ca aveau toate rezultatele evaluării și o decizie in ceea ce privește starea Victoriei: una stabilă.
Victoria nu a răspuns bine nici de aceasta data, tumora s-a restrâns nesimnificativ, iar metastazele fiind aproximativ la fel ca la ultima evaluare. Din spusele medicilor situația nu este cea mai rea pentru ca boala nu a evoluat, dar nici cea mai buna pentru ca nu a răspuns la chimioterapie.
Echipa de medici a decis ca cea mai buna soluție e high dose chemoterapy cu transplant de celule stem ( celulele fiindu-i recoltate in doua transe in primele 2 luni de când am ajuns in Italia) urmată de o radioterapie cu soluție radioactivă in doze mari.
Astăzi am fost preluați de medicii de pe departamentul de transplant și in seara aceasta o sa începem high dose chemoterapy care e compusă din 2 părți. Pentru prima parte care o începem in seara aceasta durata de spitalizare e de 40 de zile. Timp de 3 zile va primi chimioterapie in doze mari, iar apoi va primi celulele stem printr-o perfuzie care trebuie sa o administreze in maxim 10 minute. Desigur ca și de data aceasta sunt riscuri cum ar fi, febra, lipsa poftei de mancare, dureri, piele iritată, arsuri pe tubul digestiv și a stomacului, greață și nu numai, dar primește medicamentele necesare pentru a le preveni, iar doctorii ne-au asigurat ca sunt pregătiți sa intervină pentru orice. După transplant analizele o sa fie la pământ si starea ei una foarte rea, de aceea cel mai bine e ca pana își revine sa rămânem in spital pentru a fi monitorizata in permanenta. A2a parte consta tot in chimioterapie in doze mari. Încă asimilam toate informațiile ce ni le-au dat doctorii, din acest motiv o sa va putem spune mai multe pe parcurs. Ei ne-au promis ca fiecare pas in parte va fi explicat pe parcurs pentru a înțelege mai bine ce se întâmpla. Cu ajutorul lui Dumnezeu și a medicilor o sa trecem și peste perioada aceasta! Atat timp cât medicii au soluții, noi avem speranțe!
Ce urmăresc medicii este sa elimine metastazele din corp și mai ales cele de la nivelul capului. După ce terminam și radioterapia o sa facem din nou o evaluare pentru a vedea starea Victoriei.
După 9 luni de chimioterapie (10 curi), Victo a rămas un copil vesel și energic, dar are și multe momente in care e foarte nervoasa.
Va mulțumim din tot sufletul pentru ca sunteți alături de noi! Speram sa venim și cu vesti bune.
O noapte liniștita ! Pupici cu sclipici!”, a scris Liana, mama fetiței pe Facebook.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole:

firma de top