Comunitatea Urbană Arieș este o zonă extrem de frumoasă, plină de peisaje fascinante, însă la nivelul comunității noastre din păcate, poluarea este un fenomen des întâlnit și greu de gestionat de către autorități și companiile de mediu.
Elevii noștri nu au acces la suficiente experiențe care să le dezvolte interesul pentru protecția mediului și ecologie, iar atitudinile și acțiunile acestora deseori duc mai departe la perpetuarea poluării în zonă.
Asociația The Da Vinci System vine să răspundă acestei probleme a companiilor locale de mediu, prin proiectul „Laboratorul Ecologic Arieș”! Pentru formarea pe termen lung a unor atitudini ecologice și prietenoase cu mediul în rândul elevilor din zona Turzii, asociația a dezvoltat în Colegiul Național Mihai Viteazul, Școala Gimnazială Teodor Murășanu și Școala Gimnazială Mihai Vodă, două laboratoare modernizate și întregi zone de compost! Copiii pășesc acum în laboratoare dotate cu tablă interactivă, laptop performant și videoproiector modren, plante cu coduri QR despre care pot afla informații științifice, microscop digital de înaltă precizie și câteva materiale decorative să îi inspire să devină cea mai bună versiune a lor! Mai mult, școlile au acum grădini școlare dotate cu întregi zone de compost cu ajutorul cărora să transforme deșeurile organice în fertilizator pentru plante și grădini!
Echipamentele cu care asociația a dotat școlile sunt menite să le trezească elevilor interesul și pasiunea în științe și ecologie prin învățare practică și interactivă! Elevii vor face diverse experimente și putea aplica niște concepte abstracte din materii științifice, pentru își forma atitudini pro-mediu și a înțelege cum mai exact pot contribui la combaterea poluării.
Acum avem o comunitate arieșeană cu infrastructură școlară modernă, în care întregi generații de tineri vor învăța și se vor dezvolta în viitorii adulți de valoare și responsabili cu mediu, doritori să combată poluarea din zonă! Asociația The Da Vinci System își dedică deja întreaga energie să acceseze resurse pentru dezvoltarea comunității, prin zeci de obligații la cofinanțări, costuri și eforturi colosale pentru a realiza această viziune.
Dacă vreți să aflați mai multe informații sau să investiți în astfel de soluții creative pentru comunitate, vă stăm la dispoziție la adresa de email thedavincisystem@gmail.com sau www.thedavincisystem.ro!
Rămâneți cu ochii pe paginile sociale ale asociației, Facebook: Da Vinci și Instagram: @thedavincisystem pentru a fi la curent cu astfel de inițiative!
„Adoptă un Proiect” este un program inițiat de ING Bank România în anul 2013 pentru a sprijini organizațiile non-profit și implicarea angajaților în cauze sociale. Până în prezent, banca a încurajat 77 de proiecte, cu o finanțare totală de peste 1,2 milioane de euro, exclusiv în baza susținerii, jurizării și votului echipei sale. În 2023, 7 proiecte au fost finanțate cu un total de 330.000 de euro prin acest mecanism, redefinit sub tema „Adoptă un proiect pentru școli sustenabile”.