DSC00444

Inaugurare fermă în comuna Frata și întâlnire a fermierilor cu secretarul de stat George Cățean (VIDEO)

Astăzi, în Poiana Frății, comuna Frata, a avut loc o întâlnire a fermierilor mici și mari din zonă la care au participat secretarul de stat George Cățean, secretarul de stat Basarabi Szabolcs Antal, reprezentanți APIA, dar și mai mulți politicieni în frunte cu administrația publică locală.

Evenimentul a fost organizat de către Ciprian, un tânăr fermier care și-a inaugurat cu această ocazie ferma de horticultură.

Ciprian Ovidiu Rus este de origine din Turda, dar a plecat la muncă în străinătate și s-a întors după 8 ani ca să investească în România și în agricultură. A achiziționat terenuri în comuna Frata încă din 2016, iar de atunci a început să lucreze pentru visul lui.

În prezent, Ciprian are 50 de arii de solare în care crește roșii, ardei și vinete, dar plănuiește să se extindă mai mult în viitorii ani.

Cabinetul Ministerului Agriculturii a răspuns pozitiv invitației, iar reprezentanții prezenți în comuna Frata au discutat atât despre problemele fermierilor cât și despre oportunitățile pe care aceștia le au în România.

De asemenea, administrația publică locală condusă de către primarul Cristian Cherecheș, sprijină și încurajează tinerii agricultori. 

Comentarii

ULTIMELE articole: