Citybreak la Londra, păreri și impresii

foto_102017_londra

Orașul Londra, capitala Marii Britanii, are o suprafață de 1,570 km pătrați, în condițiile în care municipiul Cluj Napoca are 179 km pătrați, fiind astfel de aproximativ 9 ori mai mare ca suprafață. Populația capitalei numără peste  8 milioane de cetățeni care circulă zi de zi pe străzile aglomerate și încercuite de ziduri de beton de protecție.

 

Programul de lucru începe pentru cei mai mulți dintre ei extrem de devreme, motivul fiind distanța foarte mare (în cele mai multe cazuri) dintre reședință și locul de muncă. Imaginați-vă această metropolă ca pe un joc de Darts, zona 1 fiind centrul și zona 9 ca periferie. Presupunând că se tranzitează 2, maxim 3 zone (cu metroul) călătoria va dura undeva la 45 de minute.

Cel mai utilizat mijloc de transport în comun este metroul, el fiind și cel mai rapid. Costul unei călătorii variază între 2 și 4,5 lire sterline, iar cea mai utilizată metodă de plată este aceea prin intermediul Oyster-elor, carduri care se încarcă electronic prin card sau cash cu bani.

Pentru a servi masa în zona de centru, veți cheltui aproximativ 10-15 lire\persoană, iar în zonele mai îndepărtate de centru vă puteți încadra până în 7-8 lire\persoană.

Cele mai importante obiective turistice sunt: Big Ben, London Bridge, Green Park, Buckingam Palace, Muzeul Madame Tussauds, Sea Life, British Museum și multe altele. Costul pentru a le vizita însă, este unul destul de ridicat. Există și oferte online care presupun achiziționarea prin PayPal a unor pachete de două sau trei atracții turistice, prețul fiind de aproximativ 45 de lire pentru fiecare două obiective.  

Orașul are un aspect general plăcut, în special în zonele centrale, unde arhitectura este impresionantă, iar din punct de vedere al populației, multitudinea de naționalități, rase, culturi și obiceiuri  poate fi câteodată copleșitoare datorită numărului foarte mare de imigranți și turiști din întreaga lume.

Una dintre cele mai mari probleme ale acestei metropole în continuă ascendență este terorismul. Locuitorii orașului povestesc despre cum în fiecare săptămână oamenii mor în atacuri violente, fie în metrou, fie pe stradă, aceste evenimente fiind mediatizate doar local, nu și internațional (pentru a nu alunga turiștii). Acești extremiști par a găsi zi de zi noi invenții și metode de a păcăli sistemul și metodele de combatere a terorismului, apelând la deghizări complexe, materiale improvizate etc.

Cu toate acestea, numărul turiștilor rămâne unul incredibil, indiferent de anotimp sau ora din zi, Londra fiind una dintre cele mai importante obiective turistice din Europa.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole:

firma de top