m install
nello construct

Bugetul comunei Tritenii de Jos a intrat în dezbatere publică. Sunt 8,89 de milioane de lei!

floris

Administrația locală a comunei Tritenii de Jos a stabilit bugetul pentru acest an. Sunt 8,89 de milioane de lei, în creștere față de anul trecut.

Vorbim despre bugetul propriu de venituri și cheltuieli pentru că la acesta se adaugă și sumele venite pe programele naționale de investiții.

În ceea ce privește cheltuielile, o parte din acest buget va fi folosit pentru salariile angajaților primăriei și implicit funcționarea aparatului administrativ. Plata facturilor la energie, vouchere de vacanță, reparații curente, deplasări, delegații etc. Poliția locală, unitățile de învățământ; cultură, religie, sport; asistență socială; salubritate; drumuri și poduri sunt alte capitole spre care vor fi direcționați bani de la bugetul local al comunei Tritenii de Jos.

Numai anul trecut la Tritenii de Jos au fost implementate aproape 20 de proiecte de investiții!

Cu alte cuvinte, 2023 a fost un an propice dezvoltării comunei. În special banii au provenit din surse guvernamentale dar și de la bugetul local.

Potrivit viceprimarului Flaviu Chișu, s-a pus accentul pe modernizarea drumurilor de interes local din satul Tritenii de Jos un proiect în valoare de 12 milioane de lei derulat prin programul Anghel Saligny.

A urmat recepția canalizării din satul Pădureni, s-au obținut autorizații de construire la capela mortuară din Triteni Colonie dar și la tribuna terenului sportiv din Tritenii de Jos.

Autorizație de construire canalizare la Triteni Colonie, finalizarea capelei de la Tritenii de Sus, au fost alte obiective „atinse” de actuala administrație locală.

În privința unităților de învățământ din comună, s-a realizat un parc de joacă pentru copii la grădinița din Tritenii de Jos. La Școala Pădureni s-a realizat un platou betonat pentru careul elevilor.

Tot în 2023, a fost definitivat și parcul multifuncțional de la Tritenii de Jos, s-a făcut recepția lucrărilor și între timp s-a câștigat și procesul cu AFIR.

S-a atribuit și un spațiu pentru deschiderea unui cabinet stomatologic la Tritenii de Jos

Modernizarea iluminatului public, achiziția de material antiderapant pentru sezonul de iarnă, s-au montat camere de supraveghere în comună și s-au făcut înregistrări sistematice ale terenurilor agricole din extravilan.

Nu în ultimul rând a fost definitivat proiectul prin Fondul de Mediu pentru renovarea Dispensarului Medical de la Tritenii de Jos.

Au mai fost efectuată lucrări la rețeaua de apă și canal în Tritenii de Jos, lucrări de întreținere a drumurilor agricole, întreținerea rețelei de apă menajeră și multe altele.

Iată proiectul de buget pentru acest an de la Tritenii de Jos: BUGET Tritenii de Jos 2024

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 54 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: