Amenințare la adresa jurnaliștilor TurdaNews, pentru că publică informații despre infecțiile cu Sars-Cov-2!

boby gabor

Un turdean de etnie romă, Boby Gabor, a amenințat jurnaliștii TurdaNews că vor primi bătaie și vor ajunge invalizi, dacă vor mai continua să-și facă profesia de jurnalist și vor mai informa despre situația COVID-19, la nivel de țară sau regiune.

Amenințarea a venit pe fondul creșterii numărului dec azuri de COVID-19, atât la nivel național, cât și la nivel local, multe dintre acestea provenind din comunități dezinformate și prost educate, cum sunt și unele comunități de romi.

Inițial, amenințările au venit prin intermediul paginii de Facebook a TurdaNews, iar ulterior Boby Gabor a sunat de pe un număr privat (care poate fi identificat) pe numărul redacției, pentru a-și continua amenințările.

”Pe rasa ma-ti de roman prost si mincinos ce tot postezi minciuni despre covid! (…) O amcasezi tu cand te prind pe centru. (…) Sa ramana scrum de dine pe strada f…i rasa ma-ti de bulangiu si de handicapat si invalid”, au fost o parte dintre mesajele amenințătoare transmise de Boby Gabor.

”Sunt regretabile astfel de incidente și sper ca organele abilitate să fie mai energice în astfel de cazuri, pentru că nu este normal ca un jurnalist al TurdaNews (și nu numai!), oricare ar fi el, care profesează în mod onest, să fie amenințat într-un asemenea mod, într-o societate în care există reguli de conviețuire pentru toate persoanele, indiferent de categorie socială sau etnie. Din păcate, nu este prima amenințare de acest gen. Țin să precizez că TurdaNews nu va ceda niciunui fel de amenințare, iar jurnaliștii își vor face treaba în continuare, așa cum trebuie!”, a precizat Gelu Florea, coordonatorul TurdaNews.

boby gabor discutie

În vara anului 2018, jurnalistul Gelu Florea a fost amenințat cu moartea, după ce a făcut dezvăluiri despre fenomenul ”tineri zombie drogați”, care a devenit un adevărat fenomen în zona Turzii.

Citește și:

Amenințare cu MOARTEA la adresa jurnalistului Gelu Florea!

În aprilie 2020, tot Gelu Florea a fost amenințat de un tânăr șofer care a fost oprit în trafic, după o urmărire ca-n filme, pentru că nu a oprit la un control de rutină al Poliției.

Ulterior, polițiștii au descoperit că folosea plăcuțe de înmatriculare false și documente false la autoturism, fiindu-i reținut permisul de conducere și având dosar de cercetare penală.

”Fii atent că te caută acea persoană în trafic în Turda, să-ți distrugă mașina! Grijă mare pentru acea știre! Eu ți-am spus frumos s-o scoți, nu ai vrut! Ăla te scoate și din gaură de șarpe, că-l cunosc! Să știi că nici Jandarmeria și nici Armata nu te scapă, îți distruge mașina și îți ia plăcuțele tale de înmatriculare. Vă dă foc la sediu! S-a jurat pe fetița lui, în fața mea, că va face toate astea.”, este mesajul amenințător transmis de pe contul Is Cata, care s-a recomandat un prieten foarte apropiat al celui prins că a încălcat legea.

Citește și:

Jurnalistul Gelu Florea, amenințat! ”Nici Jandarmeria, nici Armata nu-l scapă!”

În iunie 2020, același jurnalist Gelu Florea a fost amenințat, după ce pe TurdaNews s-a publicat un articol despre arestarea preventivă a unei persoane din Câmpia Turzii, acuzată că a șantajat prin violență un locuitor al urbei, ca să-i vândă un teren.

Citește și:

Jurnalistul Gelu Florea, amenințat cu bătaia: ”Când te prindem, vai de tine! 2-3 zile stai în pat!”

”Prefer să-mi fie frică, decât să-mi fie rușine că mi-a fost frică să scriu! Sunt jurnalist, știu că sunt incomod, am fost amenințat de nenumărate ori, pentru că am dezvăluit lucruri neplăcute pentru unii, însă amenințările nu mă vor face niciodată să încetez să scriu! Cred că instituțiile Statului își vor face datoria să asigure un climat adecvat, de siguranță, pentru orice cetățean și cu atât mai mult pentru un jurnalist, a cărui menire este să asigure informarea cetățenilor”, a comentat jurnalistul Gelu Florea.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole:

firma de top