nello construct

ZIUA REGIO 2011: S-a încheiat contractarea pentru centrele urbane

Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest a organizat astăzi, 19 decembrie 2011, ZIUA REGIO 2011 – moment de sinteză, dezbateri şi planificare. Evenimentul s-a adresat beneficiarilor de finanţări nerambursabile şi partenerilor instituţionali şi a avut loc la sediul ADR Nord-Vest din Rădaia, comuna Baciu, judeţul Cluj.

Invitaţii, împreună cu reprezentanţii Agenţiei, au făcut un sumar al implementării Programului Operaţional Regional (POR) în regiune, subliniind ultimele evoluţii – proiecte depuse, contracte semnate, proiecte finalizate, plăţi efectuate, cât şi problemele întâmpinate în implementarea proiectelor finanţate prin POR – întârzieri cauzate de contestarea procedurilor de achiziţii, reducerea cuantumului prefinanţării ş.a.

Astfel, la finalul anului 2011, în regiunea Nord-Vest avem 273 de contracte de finanţare semnate, prin care se solicită o finanţare nerambursabilă totală de 384 de milioane de euro. Din aceşti bani s-au plătit deocamdată 111,11 milioane de euro, sumă care, raportată la alocarea regională de 488,63 milioane de euro (fonduri disponibile) indică un grad de absorbţie de 22,7%.

Cu aceeaşi ocazie, reprezentanţii ADR Nord-Vest au anunţat şi încheierea contractării pe subdomeniul Centre urbane din cadrul axei prioritare 1 – Sprijinirea dezvoltării urbane a oraşelor. Astfel, astăzi s-au semnat toate contractele de finanţare pentru cele 30 de proiecte depuse, prin care se solicită o sumă nerambursabilă totală de 51,61 milioane de euro, regiunea Nord-Vest fiind prima care finalizează procesul de contractare pe acest subdomeniu.

În ce priveşte contractele finalizate, în regiunea Nord-Vest avem în total 84 de proiecte finalizate, prin care se solicită peste 38 de milioane de euro finanţare nerambursabilă. Acestea sunt: două proiecte de infrastructură de transport, 3 ambulatorii de spital, 3 centre sociale, 14 şcoli, 61 de microîntreprinderi şi un proiect de turism – patrimoniu cultural.

În ultima parte a evenimentului, reprezentanţii ADR Nord-Vest au făcut o introducere în următoarea perioadă de programare, 2014-2020, prezentând pachetul legislativ pentru această etapă şi evoluţia demersurilor de la nivel european şi naţional.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 49 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Comentarii recente

Ultimele articole: