Ziua Comunei Călărași (VIDEO)

nello construct

Satul Călărași, din județul Cluj, este atestat documentar în anul 1294, cu peste 400 de ani înaintea atestării oraşului Călăraşi. Având peste 700 de ani, Călăraşiul reprezintă una dintre cele mai vechi aşezări rurale.

Actualmente, comuna Călăraşi are în componenţă satele Călăraşi, Bogata şi Călăraşi-Gară.

Muzica și portul popular românesc nu au lipsit nici anul acesta din comuna Călărași, la cea de-a doua ediție a Zilei Comunei, care s-a sărbătorit anul trecut, pentru prima dată, după o pauză de 30 de ani. Potrivit spuselor domnului primar, Ioan Racolţa, bugetul alocat pentru Ziua Comunei a fost de 50.000 de lei, sumă provenită din bugetul local şi din sponsorizări.

Duminică, 27 august, în centrul satului Călărași, s-a desfăşurat Ziua Comunei, atmosfera fiind întreţinută de Traian și Valeria Ilea, Mihaela Grindean, Antonia Gabor, Nelu Gabor cu orchestra, trupa Good Day, Neluțu Mardare și Lorena Hideg.

Pe scena amplasată lângă căminul cultural au cântat si cei de la ansamblul folcloric Fii Moților, din comuna Mihai Viteazu, Laszlo Istvan, Romică Lucian Mocanu și a mixat DJ MK RAKO. Ziua s-a încheiat cu un foc de artificii.

Reporter: Adrian CASONI

OFERTĂ SPECIALĂ: Comandă de pe quickmobile.ro (telefoane mobile, tablete, accesorii și gadgeturi), iar la prețul special se mai adaugă o reducere de 3%, folosind Codul QUICK818. Codul se folosește în coșul de cumpărături înainte de finalizarea comenzii.
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 46 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Ultimele articole:

Ne urmăresc pe rețele sociale: