marian morar
m install
nello construct

România se pregătește pentru a instala un sistem nou și modern de apărare antidronă pe teritoriul său! La Câmpia Turzii…

zamblau eugen

România va avea instalat pe teritoriul său, cât mai curând posibil, un sistem nou, modern, de apărare antidronă, au informat, vineri, surse guvernamentale.

Potrivit acestora, ţara noastră va primi spre folosinţă acest sistem în baza unui acord „G to G” încheiat cu un stat partener, cu acordul NATO, informează Agerpres.

Necesitatea instalării unui sistem antidronă în România a intervenit ca urmare a atacurilor cu drone ale Rusiei asupra porturilor dunărene din Ucraina, în urma cărora resturi ale acestor echipamente militare au căzut şi în zone din ţara noastră.

Potrivit sursei citate, sistemul sistem anti-drone care va fi instalat în România este cel mai performant din Europa.

Între timp la Câmpia Turzii vin drone olandeze de 35 de milioane de dolari bucata!

Ministerul Apărării Naționale a anunțat că în anul 2024 vor fi dislocate la baza aeriană militară de la Câmpia Turzii trei drone de tip MQ-9 Reaper, pentru consolidarea apărării flancului estic al NATO.

Aeronavele vor acţiona, pe o perioadă cuprinsă între 6 şi 12 luni, din Baza 71 Aeriană de la Câmpia Turzii şi vor fi deservite la Cîmpia Turzii de circa 40 de specialişti olandezi.

Această decizie, luată în premieră de Ţările de Jos, are ca scop consolidarea apărării flancului estic al NATO, iar aeronavele vor avea misiunea de a colecta, în scop preventiv, date şi informaţii pentru monitorizarea situaţiei de-a lungul frontierei de est a teritoriului Alianţei.

General Atomics Aeronautical Systems MQ-9 Reaper este un avion de luptă fără pilot utilizat în special de către United States Air Force. Un UAV General Atomics MQ-9 Reaper costă aproximativ 32 de milioane de dolari.

Citește și:

Dronele olandeze care ajung la baza de la Câmpia Turzii anul viitor costă o avere!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2