nello construct

Dronele olandeze care ajung la baza de la Câmpia Turzii anul viitor costă o avere!

Ministerul Apărării Naționale a anunțat că în anul 2024 vor fi dislocate la baza aeriană militară de la Câmpia Turzii trei drone de tip MQ-9 Reaper, pentru consolidarea apărării flancului estic al NATO.

Aparatele de zbor fără pilot costă o avere!

Aeronavele vor acţiona, pe o perioadă cuprinsă între 6 şi 12 luni, din Baza 71 Aeriană de la Câmpia Turzii şi vor fi deservite la Cîmpia Turzii de circa 40 de specialişti olandezi.

Această decizie, luată în premieră de Ţările de Jos, are ca scop consolidarea apărării flancului estic al NATO, iar aeronavele vor avea misiunea de a colecta, în scop preventiv, date şi informaţii pentru monitorizarea situaţiei de-a lungul frontierei de est a teritoriului Alianţei.

General Atomics Aeronautical Systems MQ-9 Reaper este un avion de luptă fără pilot utilizat în special de către United States Air Force. Un UAV General Atomics MQ-9 Reaper costă aproximativ 32 de milioane de dolari.

Dislocarea celor trei aeronave face parte din eforturile întreprinse pe palier politic și militar la nivel aliat și național în sprijinul consolidării posturii colective de apărare din regiunea Mării Negre, concretizate printr-o creștere substanțială a prezenței aliate pe flancul estic, inclusiv în România.

Contribuțiile substanțiale cu trupe aliate pe teritoriul național demonstrează, încă o dată, unitatea și coeziunea aliată și dovedesc credibilitatea posturii de descurajare și apărare.

De asemenea, România are, la rândul său, o contribuție substanțială cu trupe și capabilități în misiunile și operațiile NATO și UE.”, a transmis Ministerul Apărării, printr-un comunicat de presă.

Citește și:

Trei aeronave MQ-9 Reaper (drone) olandeze vor sosi, în 2024, la baza de la Câmpia Turzii!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

2 Comentarii
Cele mai votate
Cele mai noi Cele mai vechi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 49 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Ultimele articole:

Ne urmăresc pe rețele sociale: