Primăria Tureni: Deputatul Băltărețu dezinformează… DIN NOU!

nello construct

Stimați cetățeni ai comunei Tureni, pentru a nu știu câta oară, deputatul USR de Cluj, Viorel Băltărețu, își dă cu părerea despre situații și chestiuni pe care nu le stăpânește, încercând să câștige capital politic și, totodată, să mă denigreze!

Ultima sa invenție, pe TikTok, a fost să mă acuze că nu predau planurile parcelare necesare exproprierilor pentru Drumul Express A3 -Tureni. NIMIC MAI FALS!

În primul rând, la data de 20 decembrie 2022 a intrat în vigoare Hotărârea nr. 1531/2022 privind declanşarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional „Drum expres pentru realizarea conexiunii dintre Autostrada A3 (zona Turda) şi Drum Naţional DN 1 (zona Tureni)”, aprobarea listei imobilelor proprietate publică a statului, precum şi aprobarea listei imobilelor proprietate publică a unităţilor administrativ-teritoriale, care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional. Această Hotărâre de Guvern nu putea fi adoptată fără planurile parcelare necesare!

Oare domnul Băltărețu este atât de novice în administrație publică și legislație încât nu știe faptul că o Hotărâre de Guvern nu poate fi aprobată fără documentația justificativă (în cazul nostru, planurile parcelare)?

De asemenea, la data de 12 ianuarie 2023, Primăria Comunei Tureni a publicat listele persoanelor care urmează a fi expropriate: https://www.facebook.com/primariatureniclujromania/posts/pfbid02SzBUKwGmGuXiBmabAREbCWdBu9E5gMqUK2BPjyQeUAKYhAfx1AtDFztL35ABJX2Wl

Odată publicate aceste liste, este atributul fiecărui cetățean să ia legătura cu autoritățile statului, în vederea exproprierii. Noi, ca instituție publică, am îndrumat pe oricine ni s-a adresat în această chestiune, să ia legătura cu DRDP Cluj. De asemenea, din informațiile noastre, a fost constituită o asociație de proprietari care intenționează să acționeze în instanță Guvernul României, pentru valoarea mică a despăgubirilor din exproprieri.

Ba mai mult, am trimis către DRDP Cluj adresele cetățenilor astfel încât aceștia să fie identificați și contactați de către DRDP, pentru expropriere! De ce nu a reușit DRDP Cluj și CNAIR să exproprieze oamenii NU este problema Primăriei Tureni, iar noi NU am blocat în niciun fel acest proces, așa cum FALS ȘI NEADEVĂRAT pretinde domnul deputat!

În loc să se ocupe cu povești de la colțul uliței, ca babele, domnul deputat ar trebui să fie mai interesat de faptul că proiectul DX A3 – Tureni NU POATE FI REALIZAT! De ce? A expirat Certificatul de Urbanism, au expirat și avizele! Știați asta, domnule deputat? Sau doar aruncați noroi și minciuni către primarii care nu sunt din același partid cu dumneata?

Pe cale de consecință transmit tuturor cetățenilor comunei Tureni faptul că noi facem în continuare tot ceea ce intră în atribuțiile noastre. Se pare că atribuțiile unor deputați și consilieri locali sunt acelea de a MINȚI, A DEFĂIMA ȘI A DEZINFORMA! RUȘINE, DOMNILOR!

Elena Daniela Mănăilă,
Primar

OFERTĂ SPECIALĂ: Comandă de pe quickmobile.ro (telefoane mobile, tablete, accesorii și gadgeturi), iar la prețul special se mai adaugă o reducere de 3%, folosind Codul QUICK818. Codul se folosește în coșul de cumpărături înainte de finalizarea comenzii.
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 46 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Ultimele articole:

Ne urmăresc pe rețele sociale: