Siteul oficial al Poliției Române conține și o secțiune dedicată persoanelor care sunt urmărite de către polițiști, pentru că se sustrag de la efectuarea unor condamnări, primite în instanțele din România. Printre aceste persoane figurează și 5 persoane din Turda și 4 din Câmpia Turzii.
Din Turda, sunt menționați:
• Urcan Gheorghe Alin (mandat de executare a pedepsei cu închisoarea) – se sustrage de la executarea unei pedepse de 6 ani si 7 luni inchisoare pentru savarsirea infractiunilor de constituire grup organizat si trafic droguri de mare risc.
• Misarăș Ruben Dumitru (născut în Turda, dar cu ultimul domiciliu în Oradea, condamnat la 2 ani inchisoare) – este condamnat la 2 ani inchisoare, în regim de detenție, pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației.
• Hideg George Iulian (mandat de executare a pedepsei cu închisoarea) – pentru înșelăciune.
• Moldovan Cornel (mandat de executare a pedepsei cu inchisoarea) – pentru vătămare corporală gravă.
• Faur Gabriel Octavian (mandat de executare a pedepsei cu inchisoarea) – condamnat la o pedeapsă privativă de libertate de 3 ani, pentru comiterea infracțiunii de furt calificat.
Din Câmpia Turzii, pe lista ”urmăriților” figurează:
• Isztoika Ștefan (mandat de executare a pedepsei cu închisoarea) – Condamnat la o pedeapsă de 6 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie.
• Sava Preda (născut în Câmpia Turzii, dar cu ultimul domiciliu în Orăștie) – Prin S.P. nr. 13/05.02.2018 a Judecătoriei Orăștie, rămasă definitivă la data de 20.02.2018, a fost condamnat la 4 ani, 10 luni și 3030 zile închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.
• Tothăzan Doru Lucian (cu domiciliul în Viișoara, mandat de executare a pedepsei cu închisoarea) – Condamnat la o pedeapsă de 6 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.
• Rusu Marius Virgil – mandat de executare a pedepsei cu închisoarea.
Cel mai celebru caz, cel al interlopului Alin Urcan
De departe, cel mai ”celebru” caz este cel al interlopului Alin Urcan din Turda, care a fost condamnat la închisoare, fiind acuzat de trafic de droguri.
Gruparea de traficanți de droguri a fost destructurată la începutul lunii octombrie 2014, în urma a 11 percheziţii în Alba şi Cluj. La momentul respectiv, 13 persoane erau acuzate de DIICOT că formaseră o reţea de crimă organizată care vindea etnobotanice şi cannabis în Alba Iulia, Turda, Cluj-Napoca, Baia de Arieş şi Cîmpeni.
Dosarul a fost trimis în judecată în 2015, iar în 2018 Tribunalul Alba a dat prima sentință, în total peste 30 de ani de închisoare pentru 11 inculpați.
- Urcan Gheorghe Alin (liderul grupării): 6 ani şi 7 luni de închisoare (la Tribunal, 6 ani şi 10 luni închisoare)
-
David Rareş: 6 ani închisoare
-
Pătran Bogdan Vasile: 4 ani şi 7 luni de închisoare (la Tribunal, 7 ani şi 6 luni închisoare)
-
Moldovan Zoltan: 5 ani şi 10 luni de închisoare (la Tribunal, 6 ani închisoare)
-
Cheţan Sergiu Andrei: 5 ani şi 9 luni de închisoare (la tribunal, 6 ani închisoare)
-
Mocean Ioana Aurora: 3 ani şi 7 luni de închisoare (la Tribunal, 6 ani închisoare)
-
Popa Raul Traian: 2 ani şi 4 luni de închisoare (la Tribunal, 2 ani şi 2 luni închisoare)
-
Coman Mihai Paul: 1 an și 6 luni închisoare (la Tribunal, 1 an şi 9 luni închisoare)
-
Popa Bogdan Marian: 1 an și 4 luni închisoare (la Tribunal, 1 an şi 2 luni închisoare)
-
Mocean Ioan Adrian: 1 an şi 3 luni de închisoare
-
Pop Flaviu Lucian: 1 an şi 3 luni de închisoare (la Tribunal, 1 an şi 2 luni închisoare)
Inculpatul Samir Vasile Şuteu, trimis în judecată prin acelaşi rechizitoriu, a fost judecat separat în baza procedurii simplificate. Astfel, în 2016, a fost condamnat de aceeaşi instanţă la 1 an şi 8 luni închisoare cu suspendare. Alt inculpat, O. Călin, a decedat în timpul cercetărilor din dosar.
Potrivit anchetatorilor, membrii grupării distribuiau tinerilor substanţe psihoactive şi droguri, cu preţul de 25 lei/plic în cazul substanţei pentru fumat şi 100 lei/plic în cazul substanţei pentru prizat. Majoritatea clienților erau studenți. Liderul grupării era chiar Alin Urcan, un membru marcant al lumii interlope din Turda.
După ce sentința a devenit definitivă, Alin Urcan a ”dispărut”.
Citește și: Condamnări definitive pentru traficanți de droguri din Cluj și Alba! Liderul grupării era Alin Urcan!
Au existat suspiciuni că Alin Urcan era ”protejat” de DIICOT Cluj, adică tocmai de cei care trebuiau să-l pună după gratii, pentru activitatea sa cu droguri.
Într-un articol din 2016, cei de la Ziarul Clujean explică situația și ridică serioase semne de întrebare. Conform sursei menționate, cei de la IPJ Cluj (Poliția) știau de activitatea lui Alin Urcan, însă problema drogurilor cădea în sarcina celor de la DIICOT, care însă nu mișcau un deget în privința stopării activității ilicite.
Conform sursei citate, cei de la Poliție au obținut un mandat de percheziție la locuința lui Alin Urcan, pentru acuzația de cămătărie și violențe, însă după descindere au dat publicității și imagini cu ceea ce au găsit, pe lângă arme fiind și diverse ”pliculețe” cu prafuri. Ei au predat substanțele, iar DIICOT Cluj a băgat dosarul la sertar.
La câteva luni, casa lui Alin Urcan a fost ”călcată” din nou de mascați. De data aceasta erau cei de la DIICOT, dar nu cei de la Cluj (asupra cărora plana suspiciunea că-l protejează pe Alin Urcan), ci cei de la DIICOT Alba, care au găsit droguri, l-au arestat preventiv pe interlopul turdean, iar apoi au trimis dosarul în instanță, în cele din urmă fiind condamnat la 6 ani și jumătate de închisoare, de către instanțele din Alba!
Articole similare:
