O „revoluție” are loc în prezent în sistemul de învățământ. Lucru care se întâmplă de fiecare dată când se schimbă conducerea ministerului.
Mai nou, Matematica nu mai este disciplină obligatorie la clasele a XI-a și a XII-a.
Proiectul planurilor-cadru pentru liceu 2025 nu mai include Matematica în trunchiul comun pentru elevii de la științe sociale, face parte din curriculumul la decizia elevului din oferta școlii, adică este opțional, alături de Fizică, Chimie, Biologie, care nu se fac în prezent.
Schimbarea intervine în contextul în care Elevii de la profilul profilul umanist – științe sociale vor avea probă la Bacalaureat la alegere între Matematică, Fizică, Chimie, Biologie, potrivit Legii învățământului preuniversitar.
Astfel, elevii de la specializarea științe sociale vor putea alege 2-3 ore pe săptămână, ca opțional, între Matematică, Fizică, Chimie, Biologie în clasele a XI-a și a XII-a.
Opționalul ar trebui să asigure pregătirea elevilor pentru susținerea probei F din cadrul examenului național de Bacalaureat (aprofundare, disciplină nouă) sau sprijin în continuarea unui traseu academic, conform proiectului, scrie Edupedu.ro.
Elevii de la profilul uman, specializările filologie și științe sociale, vor susține noul Bacalaureat, prevăzut de Legea învățământului preuniversitar. Proba F va viza competențele de bază, după cum urmează: pentru profilul umanist, filiera teoretică, proba scrisă pentru evaluarea competențelor de bază, elevii vor putea alege între Matematică, Fizică, Chimie și Biologie.
Examenul de bacalaureat se va desfășura în conformitate cu prevederile prezentei legi începând cu generația de elevi înscriși în clasa a IX-a în anul școlar 2025-2026.
Descoperă mai multe la TurdaNews
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.