marian morar
adrian nap
m install
nello construct

Majorare cu 40 de milioane de lei a capitalului firmei de medicamente Stada pentru fabrica de la Turda!

zamblau eugen

În luna martie a acestui an a fost semnată  autorizația de construire pentru viitoarea citadelă farmaceutică a României, fabrica de medicamente STADA de la Turda.

Astfel, în perioada următoare vor putea demara lucrările de construire a noii facilități de producție care va fi amplasată în Parcul Logistic Arieș. Suprafața totală a amplasamentului este de 100.000 m2, iar zona actuală dezvoltată este în suprafață de 28.000 m2.

Acum, capitalul social al firmei de medicamente Stada M&D se majorează cu 40 de milioane de lei până la valoarea de 55.646.450 de lei, prin aportul în numerar al noului asociat al societăţii – Stada AG din Germania.

În urma majorării de capital, asociaţii firmei de medicamente Stada M&D sunt Hemofarm AD care va deţine 28,11% din capitalul social al societăţii şi Stada AG – cu 71,88% din capitalul social al firmei.

„Suma cu care a fost făcută majorarea capitalului social se va folosi de societate pentru finanţarea proiectului de investiţii reprezentând înfiinţarea unei noi unităţi pentru fabricarea de produse farmaceutice în Turda, judeţul Cluj, pentru care societatea a primit finanţare prin ajutor de stat”, se arată într-o decizie recentă a firmei, obţinută de Economica.net.

Noua fabrică va fi construită cu materiale sustenabile, utilizând tehnologii de ultimă generație, precum și o suită de facilități ce presupun un consum redus de energie, cum ar fi panourile solare fotovoltaice. Potrivit reprezentanților Stada, termenul de finalizare este planificat pentru luna octombrie 2024.

În 2025 vor fi 400 de angajaţi la Turda şi cei mai mulţi vor fi cu studii superioare.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 75 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2