fbpx

Scrie un comentariu

saritura salina

Anul trecut în luna octombrie s-a înregistrat o premieră mondială la Salina Turda. Atunci, Red Bull a organizat prima săritură de high diving (cliff diving) din lume, într-o mină de sare.

Săriturile au fost realizate de Rhiannan Iffland (Australia) și Constantin Popovici, cel mai cunoscut săritor de la înălțime din România.

Cei doi sportivi au sărit de la circa 20 de metri de suprafața lacului din subteran, atingând o viteză de aproximativ 85 km/h, decelerând de două ori mai rapid decât în mod normal, din cauza salinităţii apei, calculată ca fiind de opt ori mai mare decât cea din Marea Adriatică.

Despre acest record s-a scris peste tot în lume, iar obiectivul turistic Salina Turda a atins o și mai mare notorietate.

Între timp videoclipul publicat pe contul de Youtube Red Bull Cliff Diving a strâns peste 650.000 de vizualizări, în timp ce clipul publicat pe contul de Facebook Red Bull Cliff Diving a strâns peste 925.000 de vizualizări. În total, imaginile filmate în Salina Turda au strâns peste 1.575.000 de vizualizări!

Citește și: PREMIERA MONDIALĂ din Salina Turda a ajuns în toată lumea!

 

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate