Gelu Florea: Cazul ”Cornelaș”! De ce ne facem de rușine cu asemenea creaturi?!

foto_012021_48396498_10211337410186111_7491160496008069120_n

Oltean Augustin Cornel, zis ”Cornelaș”. Așa se numește cel care, mai nou, are impresia că vrea să devină un ”bulibașă” al rețelelor de socializare. Nu știu de la ce a pornit adversitatea lui la adresa mea și nu știu dacă e susținut în acest demers al său. Dacă e susținut, rușine celor care o fac! ?

Acest domn își permite să mă persifleze, cu o nesimțire specifică unuia care a eșuat lamentabil în gestionarea propriei vieți economice (a fost declarat în stare de insolvabilitate, pe persoană fizică, pentru că nu a reușit să-și plătească datoriile!), dar a ajuns mai apoi administrator la o societate de stat (SC Domeniul Public Turda SA), în baza unui CV care conține numeroase falsuri (faptă penală). Are impresia că dacă ”latră” agitat în online, își va primi binecuvântata mângâiere pe creștetul netuns și apoi un os de ros, în afara propriul os zbârcit de trecerea anilor, singurul care i-a mai rămas când stă sub câte-o masă și face ce face cățelușul de obicei.

Dacă ai scris pe blogul tău ceva și dai ”vina” pe subordonați (care?! nume și prenume?! ce acte sunt înregistrate la REVISAL sau Finanțe?!), pentru că ți-e teamă să-ți asumi răspunderea atunci când critici, preferând să te expui doar atunci când dai limbi grețoase, ce vină am eu?! Eu am scris despre ceea ce ai menționat, pentru că sunt jurnalist! Și am ajuns jurnalist nu pentru că m-am autodeclarat! Ci pentru că am lucrat în redacții clujene, acolo unde m-am afirmat și am învățat adevărata meserie de jurnalist!

Citește ce l-a ”deranjat” pe marele ”bulibașă”:

Tensiuni la Sticla Arieșul: Vicepreședintele Cornel Oltean îl atacă pe antrenorul Artur Podar!

Și dacă ai impresia că te legi de trecutul meu de fost ceferist, crezând că mă jignești, te înșeli! Nu mi-e rușine că am fost ceferist! Nu mi-e rușine de trecutul meu! Tu chiar crezi că un ”coate goale” ca tine, insolvabil pe persoană fizică, la un pas de a munci cot la cot cu asistații social (acolo unde este nivelul valorii tale), poate să mă jignească spunându-mi că am fost… ceferist?! Sunt mândru că am fost ceferist! Și sunt mândru că acum mulți ani am luat decizia de a pleca de la CFR (un loc bine plătit, la acea vreme), pentru că m-am considerat capabil să fac mai multe și să realizez mai multe pentru mine! Nu așa ca tine…

Cred că aruncarea în spațiul public a unor astfel de specimene umane aduc mai multe dezavantaje societății turdene, decât avantaje!

Să detaliez:

1. ”Cornelaș” este printre puținii turdeni care a fost declarat în insolvență (incapacitate de plată a datoriilor)! 

fotografie TurdaNews

Situația delicată este una oficială. Mulți nici n-au auzit că poți intra în faliment ca persoană fizică! Dar, este posibil, atunci când nu mai ai venituri să-ți plătești datoriile acumulate. Când nu mai ești în stare să produci pentru a te întreține. Când ai ajuns mai rău ca oamenii străzii (din câte știu, niciun om al străzii nu este în situația ta!).

La finele lunii octombrie 2018, Oltean Cornel figura cu o datorie de 6.213,26 lei, constituită din obligații fiscale principale la bugetul local (4.727,34 lei), la care s-au mai adăugat obligații fiscale accesorii (penalități) de 1.485,92 lei.

”Potrivit prevederilor Legii nr. 207/2015 privind Codul de Procedură Fiscală, este insolvabil debitorul ale cărui venituri sau bunuri urmăribile au o valoare mai mică decât obligaţiile fiscale de plată sau care nu au venituri sau bunuri urmăribile.

Obligațiile fiscale ale debitorilor declarați în stare de insolvabilitate sunt scoase din evidența curentă și sunt trecute într-o evidență separată.

Declararea stării de insolvabilitate nu înseamnă ștergerea datoriilor acestor contribuabili, ci doar întreruperea executării silite. Concret, Direcția Economică va solicita în instanță, în cazul obligațiilor fiscale de tipul amenzilor contravenționale, transformarea debitelor restante în muncă în folosul comunității.

În paralel, Direcția Economică va verifica anual starea acestor contribuabili, iar în cazurile în care se constată că debitorii au dobândit venituri sau bunuri urmăribile se va proceda la continuarea măsurilor de executare silită în sensul trecerii din evidența separată în evidența curentă și instituirea de popriri – pe veniturile obținute sau sechestre – pe bunurile dobândite.”, sunt precizările făcute pe siteul oficial al unei instituții publice, în ceea ce privește starea de insolvabilitate.

Adică, insolvența te-a salvat pe moment de executarea silită! Și te pune să muncești cu asistații social, muncă în folosul comunității, prin intermediul societății unde ai ajuns… administrator! Păi nu e de tot râsul?! Apropo: vezi ce scrie mai sus: veniturile tale de la Domeniul Public Turda SA, de la clubul de fotbal și de la plăcinte trebuie recuperate! Sau ție ți se aplică alte ”reguli”, nu tot alea care se aplică muritorilor de rând?!

2. ”Cornelaș” este vicepreședinte al clubului de fotbal Sticla Arieșul Turda și vrea să schimbe antrenorul că nu-i bagă odrasla în echipă.

Screenshot 2021 02 21 at 12.43.50

I s-a urcat asta atât de tare la cap, încât acum vrea să schimbe antrenori doar pentru simplul motiv că nu-i bagă odrasla să joace! Păi… unde ne trezim, stimabile? Chiar nu ai pic de rușine?! Chiar nu te cunosc cei care te-au băgat acolo, că și-au agățat o piatră de moară de gât?! Că ești mai mult o ”problemă”, decât o ”soluție” pentru fotbalul turdean?! Cum să pui presiune pe toată lumea, ca să-ți joace copilul?! E echipa ta, cumva, și nu știm noi, prostimea care iubim fotbalul și ne dorim ca lucrurile să meargă bine la acest club?! De când până când echipa trebuie formată în jurul odraslei tale?! Iar cine nu se ”execută”, este amenințat cu demiterea?! 

Lasă-l pe Artur Podar să-și facă treaba! Că treaba ta, ca vicepreședinte al clubului, nu este să-l ameninți pe el cu demiterea, că nu-ți joacă odrasla, ci alta! Caută, mă, un sponsor! Fă-te și tu util cu ceva, rezolvă o problemă a clubului, fă ceva, nu tot sta cu mâna întinsă după banul public și cu ochii pe Artur Podar, să vezi dacă-l bagă sau nu pe fiu-to!

Te-ai făcut de ”cacao” și prin țară! Nu ți-e rușine că ai fost dat afară cu jandarmii, la un meci disputat la Cisnădie, după ce ai înjurat ca la ușa cortului în stânga și dreapta, oficiali și jucători ai clubului turdean? Oameni ca tine aduc numai prejudicii celor care-i susțin!

Am scris despre asta:

Incident penibil la meciul turdenilor în deplasare! Tatăl unui jucător turdean, eliminat din tribună din cauza limbajului, la adresa… turdenilor!

Și mai lasă-mă cu ”împrumutul” de 800 de milioane de lei, pe care l-ai dat tu cândva la club, că știi bine că e o mare minciună și alta era șmecheria! Ca dovadă, tu ești falit pe persoană fizică (oficial!), iar despre eventuale ”dări” la Finanțe, pentru presupușii tăi bani care i-ai fi dat împrumut, bănuiesc că nu vrei să discutăm, mai la concret…

3. ”Cornelaș” este membru în Consiliul de Administrație de la SC Domeniul Public Turda SA. 

Screenshot 2021 02 21 at 21.15.40

Pentru a ajunge acolo, a fost nevoit să facă mici ”falsuri”, pe ici pe colo, în CV-ul său în care nu putea trece doar că e vânzător de plăcinte cu o diplomă care nu i-a ajutat la nimic, că este incapabil să profeseze vreodată într-o meserie care i-ar solicita studii universitare. 

În privința falsurilor la care a recurs în CV, în spațiul public au apărut următoarele informații (postate de cei de la PMP Turda):

”Spune că din februarie 2018 PÂNĂ AZI a fost angajat ca Administrator și Inginer mecanic la societatea CHICART APETIT SRL, ocupându-se de ”optimizarea producției de patiserie, marketing”. Conform datelor oficiale, el figurează administrator într-o societate care are ca acționari două femei. Dar e o societate care NU AVEA NICIUN ANGAJAT! Nu facem speculații că ar fi vorba de evaziune fiscală, că societatea nu-și poate desfășura unele activități comerciale fără a avea angajați, că e treaba altora să verifice. Ce se poate spune este că nu avea cum să presteze activitatea de Inginer mecanic (cum susține), de vreme ce nu există angajați! Și nimeni n-a verificat asta! E de verificat și calitatea de Administrator, mai ales că SRL-ul are datorii apropiate de cifra de afaceri anuală, iar el este o persoană fizică declarată în INSOLVABILITATE (incapacitate de plată, din cauza datoriilor).

Spune că din iunie 2011 până ÎN PREZENT desfășoară ”activități de administrare și coordonare vânzări”, fiind ”Director întreținere atelier auto și aparate electrocasnice”, la societatea TAI PAN ERIK SRL. Dar societatea respectivă NU MAI DESFĂȘOARĂ NICIO ACTIVITATE din anul 2016 (cel puțin). Iar atunci când a desfășurat, a fost tot pe PIERDERE, încheindu-și activitatea cu DATORII!”.

Cum să minți că ești angajat ”inginer mecanic”, când de fapt societatea nu are niciun angajat?! Cum să minți că ești ”director de întreținere atelier auto și aparate electrocasnice”, când de fapt societatea nu mai are nicio activitate de ani buni?! Grav, foarte grav! 

Și pe lângă minciuni, datele economice demonstrează faptul că el a administrat niște afaceri care, per ansamblu, au funcționat pe pierdere! mare ”realizare”, nu?! Merită să fie în Consiliul de Administrație al SC Domeniul Public Turda SA și să fie plătit din banul public?! Serios?! ?

Chiar nu s-a găsit un tânăr capabil, cu școală și cu cunoștințe adecvate, care să fie promovat în acest post?! Nu creeeeed!

Aș vrea să cred că trăim într-un oraș și într-o țară care nu mai permite astfel de lucruri! Rămâne de văzut dacă societatea și instituțiile publice au evoluat sau încă sunt ”în facere”.

4. ”Cornelaș” este un traseist politic.

traseism 897x445 

În 2012, l-am regăsit pe lista PPDD Turda. Mare candidat pentru Consiliul Local. N-a ajuns consilier local, dar și-a primit osciorul de ros fiind băgat la clubul de fotbal de atunci (evident, și atunci a ajuns la ceartă, că asta-l caracterizează) și membru în Consiliul de Administrație de la SC Domeniul Public Turda SA. În declarația de avere de atunci, avea venituri ZERO și datorii. mai avea o mașină Dacia 1310. Acum n-o mai are nici pe aia!

În 2016, l-am regăsit pe lista de consilieri de la ALDE. În declarația de avere era la fel de ”calic”. Veniturile erau doar din funcția în care a fost pus, cea de administrator la SC Domeniul Public Turda SA. Că la pregătirea lui, doar de acolo mai putea face un ban. Că în rest… N-a primit nimic, deși s-a tot străduit să ajungă pe la clubul de fotbal.

În 2020 a tot cochetat, balansând între PMP, USR și PNL. În cele din urmă, a ales PNL, că foamea era mare și nu putea risca, mai ales că era declarat oficial în stare de insolvență/incapacite de plată a datoriilor. A prins un ”oscior” de ros la SC Domeniul Public Turda, unde a ajuns în Consiliul de Administrație cu unele falsuri în CV și la clubul de fotbal, unde a ajuns vicepreședinte și amenințător la adresa antrenorilor care nu-i bagă copilul să joace țurca pe teren. Cu veniturile, mai așteptăm un pic, că are obligația de a-și depune declarația de avere, în calitate de membru în CA-ul de la SC Domeniul Public Turda SA și atunci vedem la concret! Apropo: trebuie să-și treacă și datoriile! ?

Astfel de oameni nu au ce căuta în spațiul public! 

5. Adevărul e că stimabilul ”Cornelaș” e un simplu vânzător de plăcinte, care lucrează ilegal, fără respectarea normelor sanitare.

fotografie TurdaNews

”Cornelaș” nu e ”menejer”. E doar un vânzător de plăcinte care a ajuns administrator al unei societăți cu capital de stat și vicepreședinte al unei echipe de fotbal. Are venituri zero, i-a fost declarată oficial incapacitatea de plată și ”lucrează la negru” în alimentație, ignorând toate normele sanitare din domeniu. Poza de mai sus este făcută în plină pandemie, când el își permitea să vândă plăcinte, fără mască de protecție și fără mănuși pe mâini! La o societate care avea angajați zero! Pentru că omul își ”permite”

Cred că nesimțirea și tupeul nu mai trebuie să fie adevăratul CV al celor care se ”ajung” în urbea asta! Cred că e timpul ca tinerii capabili, oamenii care aduc plusvaloare, oamenii ingenioși care știu să-și facă propria viață mai bună și apoi și a altora, merită să fie promovați! Asta dacă ne dorim o Turdă cu viitor, o Turdă prosperă!

Dacă ne dorim o Turdă cu ”Cornelaș” administrator la Domeniul Public Turda SA, care participă la ședințele societății între două vânzări de plăcinte și mai dă o fugă și pe la stadion, ca să sperie antrenorul dacă nu-i bagă copilul titular indiscutabil și dacă nu are contract mai mare ca al titularilor (măcar), atunci… sprijiniți-l! Dar asta nu va fi niciodată imaginea reală a Turzii! Pentru că nu putem accepta ca unul care în mod normal ar trebui să fie cot la cot cu asitații social (să-și plătească datoriile prin muncă în folosul comunității), să ajungă administrator la SC Domeniul Public Turda SA și vicepreședinte al clubului de fotbal! E prea mult!

Locul unui astfel de personaj nu are cum să fie nici la SC Domeniul Public Turda SA, nici în conducerea unui club de fotbal finanțat din bani publici! Și orice minut care trece cu el în aceste funcții, este un minut pierdut pentru Turda!

Turda este altceva! Și trebuie să fie altceva!

Citește și:

”Cornelaș” un oficial coleric! Cine și cât timp îl mai susține?!

Notă: Din nefericire, un subiect precum ”Cornelaș” ne poate aduce o celebritate negativă în presa națională, avidă de astfel de ”monstruozități” aberante… Pentru că, așa cum am spus, Turda este alceva și trebuie să fie altceva!

Gelu FLOREA – jurnalist TurdaNews

TurdaNews este un portal informativ deschis oricărei persoane care vrea să-şi exprime opinia, în mod public, indiferent că e vorba de oameni politici, sportivi, oameni de afaceri, profesori, jurnalişti, reprezentanţi ai societăţii civile, cadre didactice etc. Ne puteţi transmite opinia dvs, pe diverse teme de interes, la adresa redactia@turdanews.net.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole:

firma de top