Frații Roșca (Gigi și Bogdan) și Călin Ferdean, la primul termen în dosarul de camătă, șantaj și proxenetism! Citește acuzațiile!

Screenshot 2021-08-10 at 19.50.15

Dosarul fraților Gheorghe Roșca ”Gigi” și Bogdan Roșca (foto), la care se mai adaugă Călin Ferdean ”Fefe”, toți din Câmpia Turzii, a primit primul termen la Judecătoria Turda în data de 30 august 2021 (D 8392/328/2020). Cei trei sunt judecați pentru camătă, proxenetism și șantaj.

Cei trei au fost arestați preventiv mai mult timp. În prezent, Gigi și Bogdan Roșca sunt în arest la domiciliu, în timp ce Călin Ferdean este în stare de arest într-o altă cauză.

”La data de 28 octombrie a.c., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Câmpia Turzii, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda, au depistat și reținut pentru 24 de ore doi bărbați cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de șantaj, camătă și proxenetism, fapte prevăzute și pedepsite de Codul penal.

În fapt, în perioada octombrie 2018 – mai 2020, un bărbat de 45 de ani, din municipiul Câmpia Turzii, ar fi oferit, cu titlu de împrumut, sume de bani cu dobândă mai multor persoane, recurgând  la amenințări cu acte de violență pentru înapoierea sumelor.

Totodată, în cursul anului 2019, un bărbat de 36 de ani, din aceeași localitate, ar fi recurs la amenințarea unei minore cu acte de violență în scopul obținerii de la aceasta a unor sume de bani. De asemenea, în perioada aprilie 2017 – aprilie 2020, bărbatul ar fi obținut foloase patrimoniale ca urmare a înlesnirii practicării prostituției de către o femeie.

La data de 29 octombrie a.c., aceștia au fost prezentați magistraților din cadrul Judecătoriei Turda, care au dispus luarea măsurii arestului preventiv pentru o perioadă de 30 de zile”, informa IPJ Cluj la începutul lunii noiembrie 2020.

Ce acuzații li se aduc?

Roșca Gheorghe Bazil (șantaj și camătă):

șantaj: 9 acte materiale față de K.A.G. (20.01.2020-18.05.2020), în rechizitoriu menționându-se că ”în scopul de a dobândi în mod injust banii rezultați din activitatea de cămătărie, la constrând prin amenințarea cu o faptă păgubitoare, spunându-i că dacă nu-i va plăti banii datorați, va fi obligat să plătească în plus, pentru fiecare săptămână de întârziere 100 de euro”.

șantaj: 5 acte materiale față de D.A.M. (27.07.2019-02.02.2020), în rechizitoriu menționându-se că-i va constrânge părinții să plătească, dar și alte amenințări de genul: ”Sug..ai p.. de jeg… mă caută Poliția… să mă caute… da tu de mine nu scapi… stai liniștit… vai de capul tău”.

șantaj: 13 acte materiale față de V.C. (02.01.2020-06.02.2020), în rechizitoriu menționându-se că ”în scopul de a dobândi în mod injust banii rezultați din activitatea de cămătărie, l-a constrâns prin amenințarea cu acte de violență pe numitul V.C. să achite banii datorați, spunându-i următoarele: ”Viorel ce p… facem??? Ajungem să ne certăm… nu vreau să ajung la tine pe acasă… că sincer îmi pierd răbdarea”, ”Fă să terminăm odată că mă ia pandaliile”” (și altele de acest gen).

șantaj: 1 act material față de A.C.B. (06.04.2020), în rechizitoiu menționându-se că ”în scopul de a dobândi în mod injust banii rezultați din activitatea de cămătărie, l-a constrâns prin amenințarea cu acte de violență pe numitul C.B., prin intermediul fratelui acestuia, A.B., să achite banii datorați”.

Aceste fapte au avut loc în timpul perioadei de supraveghere (2 ani și 6 luni), dat într-un alt dosar penal în care a fost acuzat de folosirea ilegală a unei arme, fiind condamnat la 1 an de închisoare cu suspendare.

Roșca Bogdan Raul (proxenetism):

proxenetism: pentru că a determinat, înlesnit și obținut foloase patrimoniale în cuantum de 17.355 franci elvețieni, 11.677 euro, 10.796 lei și 13.417 lire sterline, de pe urma practicării psotituției de către numita H.D.M. În rechizitoriu se precizează că ”numita H.D.M. a fost recrutată și detrrminată să practice prostituția de către inculpat, în Italia, la stradă, în marea Britanie, într-un apartament și o casă privată, în Elveția și Austria în cluburi destinate acestei activități, iar cea mai mare parte a veniturilor au fost trimise direct sau prin intermediari, prin utilizarea de servicii financiare și conturi bancare, inculpatului R.R.B.”.

Fapta inculpatului a avut loc în timpul termenului de supraveghere de 2 ani, primit după o pedeapsă de 4 luni de închisoare.

Ferdean Petre Călin (șantaj):

șantaj: în rechizitoriu precizându-se că ”în luna septembrie a anului 2019, inculpatul F.P.C. i-a furnizat în mod repetat droguri persoanei vătămate minore B.D.G., iar de la mijlocul lunii septembrie 2019, până la data de 14.11.2019, în mod repetat, în fiecare săptămână, i-a solicitat să facă demersuri pentru a obține o declarație notarială de acord de la mama sa, care să-i permită să iasă din țară însoțită de F.P.C., amenințând-o că nu va mai primi droguri de la acesta și va trebui să achite și suma de 5.700 de lei, reprezentând prețul drogurilor furnizate”.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comentariu
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

firma de top