marian morar
m install
nello construct

Fosta directoare a Muzeului Turda a câștigat procesul cu Primăria!

zamblau eugen

Fosta directoare a Muzeului Turda, Mariana Andone Rotaru, care a fost demisă din funcție în primăvara acestui an, a câștigat procesul intentat pentru demiterea abuzivă.

”Respinge excepţia inadmisibilităţii acţiunii, invocată de pârât, ca neîntemeiată. Admite în parte cererea de chemare în judecată formulată de reclamanta Andone Rotaru Mariana, în contradictoriu cu pârâtul Municipiul Turda PRIN PRIMAR. Dispune anularea Dispoziţiei Primarului Municipiului Turda nr. 283/01.04.2020. Obligă pârâtul la reintegrarea reclamantei pe postul de manager al Muzeului de Istorie Turda, precum şi la plata către reclamantă a indemnizaţiilor cuvenite conform contractului de management nr. 15513/29.07.2016, începând cu data de 07.04.2020 şi până la reintegrarea efectivă, actualizate cu indicele de inflaţie. Obligă pârâtul la plata către reclamantă a sumei de 10.000 lei, cu titlu de daune morale. Ia act că reclamanta va solicita cheltuieli de judecată pe cale separată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare.”, este decizia Tribunalului Cluj, în Dosarul 1583/117/2020, ca instanță de fond.

Mariana Andone Rotaru a fost înlocuită de la conducerea Muzeului de Istorie Turda, printr-o decizie unilaterală a conducerii administrației locale, care a acuzat ”neîndeplinirea unor obligații contractuale”.  

Citește și:

Directorul Muzeului Turda a fost schimbat!

Ulterior demiterii, în spațiul public a apărut o petiție online împotriva acestei decizii, existând și acuzații că demiterea ar fi avut la bază unele scopuri politice. Se lansa solicitarea de revenire asupra deciziei de demitere a directorului Muzeului de Istorie Turda, Mariana Andone Rotaru, reproșându-se că s-a făcut ”înainte de expirarea mandatului și în lipsa unei evaluări”, considerându-se că ”este incorectă și inacceptabilă”, mai ales că ar fi vorba despre o ”demitere subită și nemotivată”.

Citește și:

Petiție online împotriva demiterii directorului Muzeului de Istorie Turda

Primăria Turda a explicat ulterior motivele demiterii fostei directoare a Muzeului Turda.

”Decizia privind încetarea contractului de management nr. 15.513/29.07.2016 a fost luată prin raportare la dispozițiile acestuia și la prevederile OUG nr.189/2008, respectiv avându-se în vedere obligațiile contractuale și legale asumate de către dvs. (…) Cu toate că aveați obligația să prezentați autorității publice proiectul de buget, situațiile financiare trimestriale și anuale, precum și rapoartele anuale de activitate, nu ați înțeles ca în ultimii 3 ani să vă îndepliniți aceste obligații. Acestea nu au fost depuse la sediul autorității publice.”, preciza Primăria Turda.

Citește și:

S-a aflat de ce a fost demisă directoarea de la Muzeul Turda! Nu și-a îndeplinit obligațiile de 3 ani!

În ultimul timp, au fost mai multe procese pierdute de administrația locală sau instituțiile subordonate, în urma unor decizii de demitere a unor persoane.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2