fbpx

Untitled design High Quality 15

Untitled design High Quality 15

ezgif.com optimize 3

16 Comentarii

S-a aflat de ce a fost demisă directoarea de la Muzeul Turda! Într-un răspuns adresat directorului demis, Mariana Andone-Rotaru, Primăria Municipiului Turda arată următoarele:

„Vă aducem la cunoștință faptul că nu putem da curs solicitării dvs. de repunere în funcția de director al Muzeului de Istorie Turda întrucât nu există temei juridic pentru o astfel de măsură.

Decizia privind încetarea contractului de management nr. 15.513/29.07.2016 a fost luată prin raportare la dispozițiile acestuia și la prevederile OUG nr.189/2008, respectiv avându-se în vedere obligațiile contractuale și legale asumate de către dvs. (...) Cu toate că aveați obligația să prezentați autorității publice proiectul de buget, situațiile financiare trimestriale și anuale, precum și rapoartele anuale de activitate, nu ați înțeles ca în ultimii 3 ani să vă îndepliniți aceste obligații. Acestea nu au fost depuse la sediul autorității publice.

Raportat la neîndeplinirea obligațiilor care vă incumbau, autoritatea publică a fost în imposibilitate de a-și exercită drepturile prevăzute la art.7 al.1 lit.a și b din contractul de management și la art.25 din OUG nr. 189/2008. Mai exact, autoritatea publică a fost în imposibilitate de efectuare a evaluării anuale a managementului conform Regulamentului-cadru de organizare şi desfăşurare a evaluării managementului, aprobat prin Ordinul nr. 2799/2015, neputând fi analizat modul în care dvs. v-ați îndeplinit obligațiile asumate prin contractul de management și modul în care au fost respectate clauzele contractuale. (...)

Conform prevederilor menționate, contractul de management încetează în următoarele situații: g) constatarea neîndeplinirii obiectivelor, programului minimal din motive imputabile managerului, a nerealizării indicatorilor de referinţă stabiliţi prin contractul de management sau a prejudicierii imaginii instituţiei ori a autorităţii, precum şi constatarea nerespectării dispoziţiilor legate de îndeplinirea atribuţiilor prevăzute la art. 27. Nedepunerea situațiilor financiare trimestriale și anuale și a raportului de activitate anual ori a proiectului de buget, se încadrează în conținutul prevederilor art. 32 lit.g din OUG 189/2008 raportat la art.27 alin.1 lit.a și alin.2 din ordonanță și a art.16 alin.1 lit.g din contractul de management.”.

Primăria Turda a anunțat demiterea unilaterală a directoarei de la Muzeu, mai la începutul acestei luni.

„Contractul de management al doamnei Mariana Andone Rotaru a încetat unilateral, din cauza neîndeplinirii unor obligații contractuale. A fost numit un manager interimar, cu mandat de 120 de zile, în persoana domnului Andreica Gabriel Cornel, urmând a fi organizat un concurs pentru ocuparea postului de director al Muzeului de Istorie Turda”, au transmis reprezentanții administrației locale.

Citește și:

Directorul Muzeului Turda a fost schimbat!

O petiție online a fost lansată cu solicitarea de revenire asupra deciziei de demitere a directorului Muzeului de Istorie Turda, Mariana Andone Rotaru, reproșându-se că s-a făcut ”înainte de expirarea mandatului și în lipsa unei evaluări”, considerându-se că ”este incorectă și inacceptabilă”, mai ales că ar fi vorba despre o ”demitere subită și nemotivată”.

Citește și:

Petiție online împotriva demiterii directorului Muzeului de Istorie Turda

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Irina Nemeti · 19:31 22.04.2020
  Ca orice instituție publică, Primăria Turda are obligația de a derula procedurile de evaluare anuală. Să înțelegem că instituția a făcut-o iar managerul a refuzat să depună documentația necesară?
  Dacă este așa, există documente care probează această stare de fapt? Care au fost măsurile legale luate din primul an al refuzului evaluării?

  Care este semnificația frazei „

 • Acest comentariu este nepublicat.
  Corina.S · 21:45 22.04.2020
  Acum nu mai trebuie sa cautam motive...A plecat si gata! Ce, nu mai sant persoane capabile sa ia locul? Ce poate fii asa greu sa fii director intr-o institutie de stat? Salariul tie asigurat indiferent daca lucrezi ceva sau nu!
 • Acest comentariu este nepublicat.
  B. Bodea · 22:30 22.04.2020
  Mie tie asigurat...miau ca pisica.
  Atentie la limba gramatica doamna!
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Andrei · 23:29 22.04.2020
  @Irina Nemeti Bine punctat dna Nemeti..pentru neîndeplinirea obligațiilor contractuale a fost demisa dupa 3 ani. Dar cu cei care trebuiau să verifice dacă doamna si-a atins obiectivele fixate si nu au facut-o decât după 3 ani ce se intampla? Ce măsuri s-au luat împotriva lor?
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Relu · 12:15 24.04.2020
  In Turda circula zvonuri cu ritualuri ce au loc in incinta muzeului...Poate nu intamplator a "plecat" doamna Rotaru.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Altceva · 12:25 24.04.2020
  @Corina.S Cu siguranță, dvs nu sunteți persoana capabilă, cunoștințele de limba română sunt sub orice critică. Eventual un post de prim-ministru, ca o intreceti pe Dancila.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Corina.S · 15:45 24.04.2020
  No amu, nu trebuie sa va suparati pe mine ca nu scriu corect gramatical, sa privim partea buna lucrurilor ca cineva a facut curatenie in muzeu. Stiu ca nu va convine, dar nu mai aveti ce face si eu una ma bucur .
 • Acest comentariu este nepublicat.
  B. Bodea · 23:57 27.04.2020
  @Corina.S Eu chiar nu mă supăr. Curățenia e exemplară dacă tu ai rămas. Condiția să lucrezi la muzeul lui Matei e să nu știi să scrii. Deși nu pricep la ce atâta zoală? Doară chiloți puteai vinde și fără prea multă carte...
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Valer · 15:51 28.04.2020
  @Relu Pai ce sa fie in incinta muzeului pe carantina si cu toti angajatii in somaj tehnic? Cine umbla pe acolo asa pe ascuns? Oricum in Turda toata lumea stie pe toata lumea si tot se afla. Interesant...
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Petru · 18:06 14.05.2020
  Din păcate se pare că cei care își fac treabă deranjează. Mai ales la stat, cei angajați pe pile sau "că sa umple organigrama" se simt periclitați de cei care chiar lucrează, deoarece astfel le poate fi observată incompetența.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  F. trif · 18:57 18.05.2020
  Da, da. Lenesii ies primii in fata sa faca scandal ca au timp. Si de obicei puturosii sunt lasi, fac totul pe ascuns. Pe directoarea de la muzeu au executat-o femeia de servici si supraveghetoarea. Noroc ca au gasit un politruc sa le ajute si sa scrie reclamatii in locul lor. Buna gasca domn director, cu staif!
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Sandu · 18:39 19.05.2020
  @Valer Mici fac domle! Nu chestii mici, din aia cu mustar!!!!
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Alina · 18:42 19.05.2020
  @B. Bodea Cum adica nu mai aveti ce face si eu una ma bucur? Cine esti tu care stii ca cineva nu mai are ce face? Primaria?
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Manu · 18:44 19.05.2020
  Nu poate fi adevarat! E ca la Vulpita si Viorel!
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Florin · 21:02 25.05.2020
  Nu, e o vulpoaie si un vulpoi
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Corina S. · 06:26 01.07.2020
  Oare ce face fosta doamna director? Lucreaza cu spor cu noii colegi, fosti subalterni? :D
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate