marian morar
m install
nello construct

Fapte grave reclamate la școala ”Ioan Opriș” din Turda! Directorul școlii spune că ”ne aflăm într-un proces de colectare a informațiilor…”

zamblau eugen

La începutul acestei luni, la Școala Gimnazială ”Ioan Opriș” din Turda s-au depus 3 sesizări, din partea unor părinți, care vizează ”repetate cazuri de violență verbal și psihologică”, după cum se menționează într-una dintre aceste sesizări, vizat fiind un profesor de matematică.

Printre neregulile semnalate, se precizează că acest profesor lipsește mult de la ore iar elevii rămân singuri în clasă, că le vorbește elevilor despre problemele lui medicale și personale, că a abuzat psihologic o fetiță în mod repetat (discriminare, dispreț, tachinare etc), că nu știe să le predea (se ridică semne de întrebare asupra calificării sale, în condițiile în care este plătit ”cu ora”, câștigând mai bine decât un profesor de matematică cu vechime și bine pregătit profesional) etc.

Situația reclamată este destul de delicată, întrucât o implică și pe directoarea școlii, care este acuzată că-l favorizează pe profesor și că nu face nimic pentru a gestiona această situație, reclamată de mai mulți părinți. Din informațiile noastre, un copil s-a transferat de la școala ”Ioan Opriș”, iar mama altui copil a solicitat să fie transferat într-o altă clasă, însă acest lucru i s-a refuzat.

Problema pare cu atât mai gravă cu cât colegii celor care au făcut sesizările sunt instigați împotriva celor care s-au plâns de situațiile reclamate, iar copiii recurg la diverse metode de bullying. Asta pentru că profesorul le-ar fi spus la clasă, subtil, că el nu are nimic cu mama fetiței care a depus sesizarea sau cu fetița, dar că nu este nimic adevărat și din cauza lor nu le mai poate da nota 10 și poate nu vor mai primi burse școlare și alte situații de acest gen, care manipulate fin, psihologic, conduc la crearea unor animozități între copii.

Totul a culminat cu un incident recent, în care fiica persoanei care a făcut sesizarea a fost lovită în cap cu o minge de baschet, fiind dusă la spital pentru că s-a simțit rău (investigații CT etc). Pe acest fond directorul școlii, Berekmeri Camelia Velia, ar refuza transferul elevei, continuând să mențină starea de tensiune în care aceasta se află, deși mai mulți membrii ai Consiliului de Administrație al școlii au solicitat avizarea acestui transfer, în interesul copilului.

Contactată pentru a prezenta un punct de vedere pe acest subiect, directoarea școlii ne-a transmis:

”Referitor la solicitarea dumneavoastră cu privire la acuzațiile de bullyng la care faceți referire, vă formulăm următorul punct de vedere:

Ne aflăm într-un proces de colectare a informațiilor cu privire la cele sesizate, iar informațiile coroborate vor fi analizate la nivelul Comisiei pentru monitorizarea, prevenirea și eliminarea violenței, a faptelor de corupție și discriminării în mediul școlar și promovarea interculturalității, respectiv a Consiliului de Administrație.”

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

6 Comentarii
Cele mai noi Cele mai vechi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2