Exclusiv: La Câmpia Turzii poţi afla datoriile oricărei persoane fizice sau juridice la bugetul local!

foto_012011_plati-online

Sistemul de plată online al taxelor şi impozitelor locale, pus la dispoziţie de administraţia locală din Câmpia Turzii, permite oricărei persoane să afle situaţia datoriilor pe care le are la bugetul local o altă persoană fizică sau juridică din localitate!

Asta din cauza faptului că accesul în sistem se face pe baza codului numeric personal (CNP) al persoanei sau pe baza codului fiscal (CUI), în cazul persoanelor juridice. Aşa că, în cazul în care cunoşti CNP-ul unei persoane (iar în unele cazuri nu e greu de aflat) poţi intra în sistem şi îi poţi vizualiza datoriile către administraţia locală. În cazul societăţilor comerciale, situaţia e mult mai simplă. Asta pentru că e suficient să introduci CUI-ul pentru a avea acces la datele respective. Iar CUI-ul unei societăţi comerciale îl afli în câteva secunde de pe internet!

TurdaNews a testat această posibilitate, luând ca exemplu combinatul Mechel Câmpia Turzii. Am intrat în sistemul online de plată a taxelor, am introdus CUI-ul (199710), iar apoi am avut posibilitatea să vedem ce dări are combinatul către bugetul local.

Conform datelor afişate pentru 2011, Mechel Câmpia Turzii trebuie să achite următoarele:

– impozit/taxă auto: 18.876,72 lei

– impozit/taxă clădiri: 808.234,90 lei

– impozit/taxă teren intravilan: 1.727.257,83 lei (are o rămăşiţă de 871.610 lei din anii anteriori, la care se mai adaugă şi majorări de 400.141,83 lei)

– impozit/taxă auto > 12 tone: 12.274,66 lei

– impozit vehicule lente: 3.633,38 lei

– taxă afişaj: 216 lei

– taxă firmă: 513 lei

În total: 2.571.006,49 lei (peste 25 de miliarde de lei vechi sau echivalentul a circa 600.000 de euro)

În cazul persoanelor fizice, accesul la informaţiile privind cuantumul dărilor la bugetul local, pentru 2011, este la fel de simplu, urmând să introduci CNP-ul persoanei vizate. Astfel, am aflat că Marius Bordea (consilier local PSD) şi-a plătit deja dările la bugetul local, în timp ce Ioan Vituş (consilier local UDMR) mai are de plată 562,52 lei, pentru următoarele: impozit/taxă auto – 56 lei, impozit/taxă clădiri – 158 lei, impozit/taxă teren intravilan – 231 lei, taxă specială protecţie civilă – 20 lei şi contract chirie teren garaj – 97,52 lei. Sunt doar dăuă exemple, pentru că nu ne-am propus să dăm date centralizate sau o cantitate mare de informaţii.

În cazul municipiului Turda, administraţia locală foloseşte un alt sistem de plată online, care implică o înregistrare prealabilă la administraţia locală, pe baza unei cereri, care e finalizată apoi cu transmiterea unor date de logare, respectiv nume de utilizator şi parolă.

Mai jos, am oferit un printscreen cu datele afişate în cazul combinatului Mechel, ca demonstraţie:

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole:

firma de top