marian morar
adrian nap
m install
nello construct

Excedentul absurd: Cum Spitalul “Dr. Cornel Igna” din Câmpia Turzii a transformat banii în povară

zamblau eugen

Într-un act de măiestrie administrativă rar întâlnit, Spitalul “Dr. Cornel Igna” din Câmpia Turzii ne oferă o nouă lecție despre cum să acumulezi un excedent bugetar impresionant de 1,5 milioane de lei.

Acest munte de bani, un simbol al economisirii excesive, zace nefolosit, demonstrând o abilitate remarcabilă de a ignora complet necesitățile de bază ale unui spital. Investiții, servicii, achiziții? Acestea par concepte străine pentru geniile financiare de la conducerea spitalului.

Să nu uităm însă și de consecințele acestei “performanțe” financiare. Într-o ironie aproape poetică, spitalul riscă să nu mai primească fonduri de la stat în 2024. De ce să mai oferi bani unui spital care se laudă cu excesul său de capital? Asta chiar dacă realitatea în spital este departe de a fi roz, cu pacienți care suferă și un personal medical frustrat de lipsa resurselor.

Mai grav este că, în timp ce banii stau frumos aliniați în conturi, pacienții se confruntă cu o realitate sumbră: se pare că în acest spital, banii sunt mai importanți decât sănătatea și bunăstarea pacienților.

Spitalul, cu performanțele sale financiare, pare să uite scopul său principal: îngrijirea pacienților.

Iar pentru a adăuga un pic de dramă în acest scenariu, să luăm în considerare plecarea medicilor Dr. Lehel Csergo și a d-nei Dr. Nistor, a d-nei Dr. Scutariu, precum și plecarea unui foarte bun specialist obstetrician, Dr. Mahmoud Alajmi. Poate că aceste plecări sunt o formă tăcută de protest împotriva unui sistem care prioritizează banii în detrimentul medicinei și al îngrijirii pacienților. Oare Mafia PNL joacă un rol în acest exod medical? E o întrebare care merită pusă.

În final, să nu omitem generozitatea Primăriei, care vine în ajutorul spitalului pentru plata utilităților. Ce noroc că există salvatori în aceste vremuri de criză financiară inversată! Această situație este un exemplu viu al modului în care o administrație poate să se împiedice de propriile sale realizări financiare, uitând cu desăvârșire de misiunea și scopul său real.

PSD Câmpia Turzii

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

1 Comentariu
Cele mai noi Cele mai vechi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 75 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2