nello construct

Cuțu Pedro din Turda s-a făcut bine, datorită unor oameni MINUNAȚI! Acum, își caută o familie iubitoare! (FOTO)

Pedro, un cățel al străzii din Turda, care în luna Octombrie a acestui an părea să se confrunte cu probleme grave de sănătate, s-a făcut bine, datorită unor oameni absolut minunați, iar acum își caută o căsuță unde să ofere și să primească acea dragoste necondiționată de care toți avem nevoie.

În luna Octombrie, pe Facebook a apărut un video cu un cățel care își târa piciorușele din spate într-o benzinărie, căutând ajutor. Alina și Laura, două iubitoare de animale, au văzut imediat video-ul și au decis să nu rămână indiferente, motiv pentru care, în aceeași seară, au venit la Turda din Cluj-Napoca pentru a-l prelua pe Pedro.

Drumul până la diagnostic și tratament

Deși foarte mulți le îndemnau să-l eutanasieze, Alina și Laura știau că trebuie să existe un tratament care să-l salveze pe Pedro, iar intuiția și ambiția lor au dat roade.

Cinci medici excepționali din România, Austria, Belgia și Serbia au colaborat pentru a afla un diagnostic dificil și rar întâlnit la câini. Datorită medicilor, dar și donatorilor care au făcut posibilă această călătorie a lui Pedro, s-a constatat că acesta suferă de o formă de meningită spinală care i-a afectat coloana vertebrală, acesta fiind un diagnostic întâlnit mai des la oameni.

Alina și Laura l-au internat pe Pedro la urgențe în Cuj, iar ulterior au aflat de Dr. Marius Muste, un medic excepțional pe chirurgie pentru animale paralizate. După două zile, Pedro a fost transferat la SanVete, unde a fost spitalizat, tratat și ținut sub observație timp de 9 zile

Datorită donațiilor și eforturilor noastre colective, Pedro a fost supus unui set extins de investigații, de la teste și radiografii până la tomografii și RMN. A ieșit la iveală un tablou complex, cu 3-4 tumori/chisturi (pe testicul, splină, plămân) și ceva care clar producea o compresie a măduvei spinării.

Datorită tratamentului primit la SanVete, micu nostru luptător se bucură acum de o recuperare de minim 90%. Săptămâna trecută a primit ultima injecție, are carnet de sănătate, este deparazitat atât intern, cât și extern și urmează să i se facă și vaccinurile.

Pedrică, așa cum îl alintă Alina, acum umblă singur! Încă nu sare și este posibil să mai existe mici sechele și pe viitor, însă este uimitor cât de bine se reface, cât drag prinde de oameni și câtă iubire pare să aibă de oferit.

De aceea, acum, Pedro e numai bun de luat acasă.

„Doar să vină să-l vadă cineva, atât ar fi nevoie!”, au spus cei de la Biovet Cluj Făget, unde este cazat acum Pedro.

Eroii lui Pedro

Datorită vouă, celor care ați donat, Pedro a primit cele mai bune îngrijiri medicale și sfaturi de la cinci medici dedicați. Alina și Laura îi numesc eroi pe acești oameni și sunt extrem de recunoscătoare pentru tot efortul depus.

Eroii lui Pedro sunt:

⇒ Dr. Marius Muste – Cabinet veterinar SanVete (Zambilei 15)
⇒ Dr. @Florin Grosu – 4Vet Imagistică Veterinară Cluj (Eroilor 56 Florești)
⇒ Dr. Dietmar Schnötzinger – Tierklinik Schwanenstadt (Austria)
⇒ Prof. Dr. Ingrid Gielen – Universitate Belgia și Belgrad
⇒ Prof. Dr. Henri van Bree – Vetmed Image Belgrad, Serbia.

Pedro își caută o casă iubitoare

Deja ne-am convins că Pedro este un adevărat luptător și chiar și învingător, dar până și cei mai curajoși și puternici au nevoie de căldura unui cămin și de acea iubire necondiționată.

Prin urmare, Pedro își caută un cămin și un stăpân care să-l iubească și pe care să-l iubească până la final. Sigur, este un câine bolnav, care are nevoie de atenție, de o îngrijire aparte și de hrană specială și costisitoare, dar toate acestea nici nu se compară cu valoarea iubirii pe care o va oferii celui care îl va lua acasă.

Dacă te gândești să-l iei pe Pedro acasă, Alina și Laura au făcut și o listă cu ce fel de hrană are nevoie Pedro:

„Am întrebat veterinarii de la Biovet dacă există mâncare specială pentru problemele lui, am făcut research împreună și i-am comandat produse de calitate, din categoria dietelor veterinare speciale, costisitoare dar necesare (nu știu de câte ori putem mulțumi donatorilor că încă ne permitem să îl îngrijim corespunzător!):

– Dibaq DNM Nutra Vet Tumor Help: mâncare specială, de calitate superioară, pentru câini cu probleme oncologice (fără vitamina B – am aflat că B-urile cresc tumorile)

– RX Onco Support Pulbere: supliment nutritiv pentru susținerea funcțiilor în cazul afecțiunilor cronice și/sau maligne, localizate (tumori) sau generalizate, despre care review-urile spun că au existat cazuri de micșorare a tumorilor și lipsa alimentării lor cu sânge, deci stopare sau încetinire.

– Pliculețe sănătoase Applaws în care să dizolve medicamentul pulbere.”

Dacă nu îl puteți adopta pe Pedro, măcar ajutați-ne să-i găsim un foster

Știind că Pedro înseamnă o mare responsabilitate și poate nu oricine este pregătit să gestioneze întreaga situație, fetele, Alina și Laura, au pus problema și de găsirea unui foster, dar pentru asta au nevoie de ajutorul vostru.

De asemenea, Pedro are în continuare nevoie de noi, indiferent dacă va fi adoptat sau preluat de un foster, iar Alina și Laura promit că se vor ocupa în continuare de el, dar pentru ca asta să fie posibil, este nevoie de donații.

„Ne puteți ajuta să găsim un foster de la care să-l luăm pe Pedro când este nevoie la veterinar? Pedro are resursele necesare pentru tratament, dar stă internat la Biovet Făget de 15 zile, unde cazarea pe noapte costă 60 de lei, bani care ar putea fi mai bine folosiți pentru îngrijirea lui pe termen lung.

La recomandarea medicilor, urmează să mai mergem la un control oncologic la CVS și să urmărim evoluția tumorilor. Eu și Laura ne vom ocupa în continuare de el, în timpul nostru liber, chiar dacă îi găsim foster/adopție.”

Împreună pentru Pedro

De fiecare dată când cineva din comunitate a avut nevoie de ajutor, turdenii au sărit imediat și au făcut posibile niște lucruri la care cei în nevoie poate doar visau la început.

Pedro e de-al nostru. E un cățel din Turda și merită aceeași bunătate și compasiune. Nu poate vorbi, nu vă poate mulțumi sau să vă ceară ajutorul, dar în ochii lui se vede recunoștința.

Dacă am putut să fim împreună la greu pentru alții, haideți să fim și pentru Pedro. În acest moment există aproximativ 200 de donatori, dar dacă îți dorești, poți să faci și tu parte din povestea lui Pedro, printr-o simplă donație, indiferent de sumă.

Suntem o echipă!

„Ei și noi, veterinarii și donatorii fără de care n-am fi putut să ajungem la rezultatul ăsta. Acum sperăm să îi găsim și un om iubărețului.

Sper și cred că acest efort comun va ajuta și la diagnosticarea altor cazuri, pe viitor, având ca efect scăderea cazurilor de eutanasiere ale câinilor care prezintă paralizii cu rezultate asemănătoare.

E o poveste remarcabilă de curaj, reziliență și speranță. Un efort comun imens făcut de specialiști și donatori pentru un câine al străzii.”

Povestea lui Pedro nu este doar despre el, ci și despre toți câinii vagabonzi care trec prin suferințe inimaginabile. Împreună cu voi, donatorii și medicii, am făcut un pas important în descoperirea și tratarea cazurilor dificile. Pedro nu și-a pierdut speranța, iar acum că merge singur și este din nou fericit.

„Vă mulțumim pentru sprijin, pentru că ați avut încredere că îl putem ajuta!

Chiar dacă nu suntem o asociație sau experimentate cu astfel de cazuri (ne-a mai întrebat lumea) și ne-a luat ceva din timp să-l ducem/aducem, să-l vizităm aproape zilnic ca să-l plimbăm, să umblăm după cumpărături, să preluăm donații și să le centralizăm în exceluri pt transparența banilor, să punem la dosar bonuri (în caz de controale), să postăm poze și să scriem romane cu orele (e o poveste aici și simt că nu o pot scurta), să dăm share pe grupuri și să vorbim cu asociații… măcar știm că am ajutat un suflet.

Nu e ușor, nu poți face asta cu un job full-time, iar asociațiile sunt pline ochi.

Fiecare acțiune contează în călătoria către o viață mai bună pentru Pedro și pentru câinii ca el.

Vă las cu Pupici de la #cuțuPedro și poze cu moaca aia adoptabilă +alte cele – poze cu costurile de până acum, cu bonuri și investigații pe care am pus copyright, că am înțeles că se mai fură pt. alte cazuri (pentru alte detalii îmi puteți scrie).

Mulțumiri și:
Serviciul de Urgențe Veterinare USAMV Cluj-Napoca
Clinica Veterinarius – Cezar și Dani + pentru sfaturi și toaletaj
Clinicii Biovet Cluj Făget că ne mai țin și suportă până găsim foster.
Petsonality pentru pozele profil!
Veronica Vacariu pentru că ne-a cerut ajutorul pentru Pedro.
STIRI de CLUJ și TurdaNews că mi-au preluat postarea și au publicat articole.
Oamenilor și asociațiilor care ne-au sfătuit și au dat #share – Andreea & Benji’s happy dogs , Sirius Animal Rescue, Roxana Costan , Adoptă un Maidanez, CVS – Centrul Veterinar de Specialitate, Ana Maria Max, Dragoș Vasiliu, Zita Kocs, și celor aprox. 200 de donatori!!!

Suntem o echipă! Felicitări!

Cu drag, Alina și Laura.”

Dacă vreți să porniți alături de Pedro în această călătorie, îi puteți scrie Alinei, iar ea o să vă îndrume în direcția cea bună. Vă las postarea mai jos.

Foto: Petsonality 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 49 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Comentarii recente

Ultimele articole: