Consilier prins cu „omisiune” în declaraţia de avere!

nello construct

Consilierul PRM Turda Doru Anca a fost prins cu o "omisiune" în declaraţia de avere! După ce săptămâna aceasta publicaţia "Jurnalul de Arieş" a lansat informaţia că Doru Anca ar fi declarat că a împrumutat echipa FC Arieşul cu peste 1 miliard de lei vechi, pentru plata salariilor, m-am sesizat imediat şi mi-am pus întrebarea: De unde-s banii?

Întrebarea este firească în condiţiile în care consilierul local amintit are obligaţia să dea o declaraţie de avere în care să menţioneze imobilele deţinute sau eventualii bani aflaţi în diverse conturi. Ori, din declaraţia de avere a consilierului nu prea rezultă acest lucru! Lucru pe care, din păcate, nu l-au sesizat colegii jurnalişti de la "Jurnalul de Arieş".

 

Chestionat de TurdaNews.net pe această temă, consilierul local a susţinut că a împrumutat clubul turdean de fotbal cu circa 120.000 de lei (circa 1,2 miliarde de lei vechi). Iar în momentul în care a fost întrebat de unde sunt banii respectivi, a spus că provin dintr-o moştenire de la socrul său. "Am finanţat clubul în luna noiembrie, pentru plata salariilor, cu circa 120.000 lei. Socrul meu, prin natura funcţiei, mi-a lăsat moştenire un imobil, pe care l-am valorificat şi din care am ajutat activitatea FC Arieşul Turda. Mi-a lăsat moştenirea de vreo trei luni (n.r. aproximativ luna septembrie-octombrie 2008). Da, este o omisiune! Trebuia să trec în declaraţia de avere. O să trec acum, când îmi recuperez banii", a declarat consilierul Doru Anca.

 

Conform legislaţiei în vigoare, consilierii sunt obligaţi să dea o declaraţie de avere, care trebuie reactualizată ori de câte ori apar modificări. Omisiunile sunt sancţionate şi interpretate drept fals în declaraţie. Din acest motiv, consilierul Doru Anca ar putea fi cercetat penal.

 

Însă, mai apare un aspect al problemei. Din câte a dat de înţeles, Doru Anca a împrumutat societatea comercială pe acţiuni. Ori, renunţându-se la derularea activităţii fotbalistice prin intermediul SA-ului, Doru Anca riscă să nu-şi mai poată recupera banii, tocmai pentru că SA-ul nu mai deţine fonduri financiare!

{google.co.uk}4479020565453029359{/google.co.uk} 

OFERTĂ SPECIALĂ: Comandă de pe quickmobile.ro (telefoane mobile, tablete, accesorii și gadgeturi), iar la prețul special se mai adaugă o reducere de 3%, folosind Codul QUICK818. Codul se folosește în coșul de cumpărături înainte de finalizarea comenzii.
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 46 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Ultimele articole:

Ne urmăresc pe rețele sociale: