marian morar
m install
nello construct

Clujenii nu mai au voie în parc! Gardurile au fost ridicate, legea se încalcă, dar… instituțiile tac în iarbă! Sluj în fața Untold!

zamblau eugen

Autoritățile locale clujene nu numai că s-au făcut sluj în fața organizatorilor UNTOLD, ci au ajuns să încalce legea cu nonșalanță, de ani de zile, pentru a face ”bine” intereselor economice ale celor care organizează festivalul. Și care, oficial, înregistrează… pierderi financiare!

Citește și: UNTOLD SRL, firma din spatele mega-festivalului de la Cluj-Napoca, este în risc comercial ridicat! Pierderi grele, de ani de zile! (UPDATE)

Un clujean a prezentat realitatea crudă a unui adevăr la care nu mai reacționează nimeni și îl acceptă ca și cum ar fi o ”normalitate”, deși se încalcă flagrant legea!

”CLUJUL CALICILOR? Ieri dimineata deja, clujenii aveau interzis la Parcul central, Lacul Chios, Cazino, str. G. Cosbuc, Aleea Stadionului, Splaiul Independentei intre podul Napoca si podul Garibaldi, malul Somesului, spatii verzi, alei, troutuare, cel putin 15 hectare folosite gratis de Untold Production SRL in loc sa plateasca valoarea reala a folosintei, de cateva zeci de milioane de euro. In vremea asta, cu o mentalitate perfecta de calic, unii stau si numara presupuse milioane inchipuite pe care altii i-ar face din aceasta porcarie (poti avea alta opinie, nu e interzis!) in loc sa ceara oprirea delapidarii bunului public.”, a sesizat Sergiu-Leon Rus.

Mare parte din presa clujeană se pare că este ”paralizată” pe acest subiect, care nu există în spațiul public (cu foarte mici excepții). Au primit brățara de participare la Untold și au intrat și ei în turma celor care refuză să mai gândească.

Citește și: După ce au fost prinși cu minciuna anii trecuți, cei de la UNTOLD vin iar cu promisiuni: ”gazonul va fi într-o stare…”

Însă, ceea ce se întâmplă la Cluj-Napoca, acolo unde autoritățile s-au făcut sluj în fața intereselor celor din spatele Untold (oare de ce?!), este o încălcare flagrantă a legii! De care nu vorbește nimeni, iar Poliția merge și ea la Untold, lăfăindu-se în mașini de top, oferite ”gratis”.

Citește și: Ce mașini și-au tras polițiștii, pentru ediția din acest an a UNTOLD? Luate ”gratis” de la firma fostului ministru Ioan Rus!

Conform legii privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi din zonele urbane, ”Statul recunoaște dreptul fiecărei păersoane fizice (…), accesul liber pentru recreere în spațiile verzi proprietate publică”. Iar pentru cei care s-au spălat pe creier cu șamponul Untold, este precizat cât se poate de clar că ”spațiile verzi se compun din (…) spații verzi publice cu acces nelimitat: parcuri…”. Dar, mai contează?!

TurdaNews a adresat niște întrebări pertinente, de bun simț, Primăriei conduse de Emil Boc. Dar încă nu am primit niciun răspuns. Practic, am solicitat să mi se transmită baza legală pentru această relație ”pe lângă lege” cu cei de la Untold.

Extras din Legea 313/2009 (care modifică Legea 24/2007) privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi din zonele urbane:

”Art. 2: Statul recunoaşte dreptul fiecărei persoane fizice la un mediu sănătos, accesul liber pentru recreere în spaţiile verzi proprietate publică, dreptul de a contribui la amenajarea spaţiilor verzi, la crearea aliniamentelor de arbori şi arbuşti, în condiţiile respectării prevederilor legale în vigoare.”

Art. 3:  Spaţiile verzi se compun din următoarele tipuri de terenuri din intravilanul localităţilor:

a) spaţii verzi publice cu acces nelimitat: parcuri, grădini, scuaruri, fâşii plantate; (…)”.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

5 Comentarii
Cele mai noi Cele mai vechi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 75 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj
Comentarii recente

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2