m install
nello construct

UNTOLD SRL, firma din spatele mega-festivalului de la Cluj-Napoca, este în risc comercial ridicat! Pierderi grele, de ani de zile! (UPDATE)

Captură de pe siteul ziardecluj.ro
floris

UNTOLD SRL, firma care este în spatele mega-festivalului muzical care se desfășoară la începutul lunii august la Cluj-Napoca, în zona stadionului Cluj Arena, se află într-o situație comercială delicată. Atât de delicată, încât în orice moment este de așteptat ca cineva să ia o ”țeapă” mare de tot!

Conform datelor financiare de anul trecut, firma este într-un risc comercial ridicat. Motivul este destul de simplu: pierderile din anul 2022 s-au ridicat la aproape 5 milioane de lei! Asta în condițiile în care cifra de afaceri a scăzut și ea, cu 30%!

Cu toate că organizatorii vorbeau, la încheierea celor 4 zile de festival, că a fost ”una cu adevărat memorabilă”, cu 360.000 de participanți (sursa: Digi24.ro).

În 2022, firma a realizat o cifră de afaceri de 40.933.985 lei și a acumulat datorii de peste 45 de milioane de lei. Parte dintre ele fiind și credite bancare, în special de la Banca Transilvania. În 2022 a avut pierderi care s-au cifrat la 4,8 milioane lei, în 2021 a avut pierderi de peste 7 milioane de lei, iar în anul 2020 de peste 10,4 milioane de lei. Dar festivalul este ”înfloritor”, un mega-succes, iar cei implicați se lăfăie în mașini de lux (de unde, oare?!).

Conform datelor TurdaNews, Untold SRL are un singur acționar, Universe Untold SRL care s-a transformat în Untold Universe SA (în anul 2022).

Extras din MONITORUL OFICIAL AL ROMÂNIEI, PARTEA A IV-A, Nr. 351/25.I.2022

De fapt, cel mai probabil, acționarul este doar un paravan pentru protejarea anumitor interese economice. Asta pentru că Untold Universe SA este o firmă ”zero barat”, așa cum se vede și din datele financiare de mai jos, cu o ”cifră de afaceri” de 500 de lei, pe întreg anul 2022 și cu un ”profit” de 104 lei. Mai puțin decât un ajutor social.

Untold Universe SA are 2 acționari: Novus Capital SRL (99,99998%) și Ferenț Sebastian-Dorel (0,00002%), cel care este băgat ”la înaintare”, ca administrator atât la Untold Universe SA, cât și la Untold SRL (de fapt, figurează administrator la vreo aproape 20 de societăți comerciale. Probabil, va fi viitorul ”acar Păun”, așa cum a fost și Vlad Pop, fostul președinte al Federației Share, condamnat la plata unor daune de 6,5 milioane de lei, după ce prin conturile sale s-au derulat inclusiv bani publici, care au susținut festivalul Untold și care ulterior a intrat pe ”privat”.

Captură de pe siteul ziardecluj.ro

Novus Capital SRL îl are ca unic acționar pe Buta Ioan Bogdan. Adică, omul care este în spatele Untold (Neversea, Extasy, Massif etc). Conform presei, Bogdan Buta este fiu de securist (tatăl lui a fost șeful SRI Aiud). Dincolo de inteligența pe ”descurcăreală” a lui Bogdan Buta, probabil că a beneficiat și de protecția SRI (sau s-a folosit de ea), în anii expansiunii sale, pornind de la banii publici dați de primarul Emil Boc și ajungând în prezent la o afacere generatoare de sume considerabile de bani. Dar care, cel puțin oficial (după datele de la Finanțe), este pe ”butuci”.

Am menționat ”descurcăreală” pentru că acesta face bani inclusiv din sumele necheltuite care rămân pe brățările participanților la festival și care ar trebui returnate în dimineața primei zile de după încheierea festivalului. Numai că, unii sunt prea mahmuri ca să facă acest lucru. Ziar de Cluj a spus că sumele care au rămas în anii trecuți se ridică la sute de mii de euro!

Evident, ideea de ”protecție” este și pe baza proceselor pe care Untold SRL le are la diferite instanțe din România. De regulă, în calitate de pârât. Nu intrăm în toate detaliile proceselor, deși și acesta ar fi un motiv suficient pentru a ridica semne serioase de întrebare.

O parte dintre dosarele pe care Untold SRL le are în instanță

Subiectul este unul mai amplu, evident, însă ideea principală este destul de simplă: Când și cum ”explodează” Untold-ul?! Așa cum a explodat și Caritas-ul la Cluj sau alte afaceri imobiliare, în spatele căreia au stat ”băieții deștepți”. Și cine va fi păgubitul/păgubiții?!

UPDATE: De ce este nevoie de acest ”păienjeniș” de firme?! Ce se ascunde în spatele lui?!

Cineva mi-a sesizat că din 2021 a apărut încă o societate: Untold Production SRL Cluj-Napoca. Cel mai probabil, din 2022 a preluat o parte din activități, pentru că a avut o cifră de afaceri de 77 de milioane de lei și un profit de 1,2 milioane lei. Firma și-a schimbat denumirea la începutul anului 2022, cea veche fiind Magical Club House SRL. Singurul acționar al acestei firme este… Untold SRL, iar administrator figurează același Ferenț Sebastian-Dorel. Mai trebuie amintit și faptul că Untold SRL mai este acționar la Mainstage Agency SRL (25%) și Neversea SRL (5%).

Citește și: După ce au fost prinși cu minciuna anii trecuți, cei de la UNTOLD vin iar cu promisiuni: ”gazonul va fi într-o stare…”

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

15 Comentarii
Cele mai noi Cele mai vechi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 55 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Comentarii recente

Ultimele articole: