marian morar
m install
nello construct

Andrei Suciu (T9) lansează un mesaj alarmist, în plină pandemie: Apa de la robinet ar fi infestată!

zamblau eugen

În plină pandemie, președintele Asociației T9 și candidatul USR Turda la Primărie, Andrei Suciu, a lansat un mesaj alarmist în spațiul public, atrăgând atenția turdenilor că apa de la robinet ar putea fi infestată! Mesajul, însă, conține o serie de minciuni, tot mai des preferate de fostul funcționar public care a protejat jaful de la Zoo Turda.

Pe scurt: mesajul său face referire la unele realități evidente, folosind apoi câteva minciuni care pot fi demontate cu ușurință, pentru ca să ”livreze” o informație al cărei scop este manipularea opiniei publice, în scop electoral.

”Ce vedeți în aceste imagini sunt exploatări ilegale de balast ce comunică direct cu pânza freatică de la marginea Turzii. Lângă aceste ‘heleștee’ sunt mormane de gunoi depozitat în mod clandestin de anumite firme, cu aprobarea tacită a autorităților locale.

În apropierea acestor focare de infecție se află puțurile de alimentare ale Companiei de Apă Arieș.

Primarul Turzii, Cristian Matei, este fostul director al Companiei de Apă, omul care a aprobat în aprilie 2016 înființarea acestor ‘heleștee pentru pescuit sportiv’. După ce Matei a devenit primar, conducerea Companiei de Apa a fost preluată de nimeni altul decât ginerele primarului, Bogdan Bobic.

Nici Bobic, nici Matei nu au făcut absolut nimic în ultimii patru ani pentru a opri exploatarile de balast. Dimpotrivă, primarul Turzii a premiat firmele implicate în aceste exploatări, pentru „calitatea lucrărilor efectuate în Turda”.

Nu uitați când beți apă de la robinet, pânza freatică a Turzii poate fi afectată de prezența acestor gunoaie aduse periodic la marginea ‘amenajărilor piscicole’.

Cu tristețe și revoltă observăm și faptul că apa a ajuns la câțiva metri de cimitir, existând un pericol real ca osemintele celor care sunt îngropați la marginea cimitirului să ajungă într-o zi în apă.”, se menționează pe pagina asociației T9, condusă de Andrei Suciu.

Andrei Suciu nu se află la primul gest de acest gen. USR Turda recurge des la astfel de tactici de dezinformare, în scop electoral. Problema este că acum vorbim despre un mesaj care pune semnul îndoielii asupra calității apei, în plină pandemie, ceea ce reprezintă o acțiune pe cât de iresponsabilă, pe atât de gravă, în condițiile în care știe că ceea ce a spus reprezintă o minciună!

Cititorii TurdaNews au intrat în contact cu situația reală, fiind informați prompt și la timp, inclusiv despre ceea ce s-a întâmplat cu aceste exploatări de balast. Însă, pentru ca informațiile să fie sintetizate, vă prezentăm minciunile lansate de Andrei Suciu.

1. A spus că exploatările de balast comunică direct cu pânza freatică.

FALS! Nu există nicio informație sau niciun studiu care să conducă la această concluzie.

2. În apropierea acestor exploatări/focare de infecție s-ar afla puțurile de alimentare cu apă ale Companiei de Apă Arieș.

FALS! Compania de Apă Arieș nu are puțuri de alimentare în acea zonă (zona din vecinătatea căii ferate de la ieșirea din Turda spre Câmpia Turzii, în apropierea celor două cimitire care se află în zonă, unul vechi peste linia ferată, iar altul nou dincoace de linia ferată). Puțurile de alimentare cu apă ale CAA sunt în zona Mihai Viteazu/Cornești (sursa Mihai Viteazu), tot acolo aflându-se și stația de clorinare (vezi siteul CAA: https://caaries.ro/calatoria-apei/)

3. În aprilie 2016 s-ar fi aprobat înființarea acestor ”heleștee pentru pescuit sportiv”, de către actualul primar, care era director al CAA la acea vreme.

FALS! Dincolo de contradicția evidentă cu care se confruntă la distanță de două paragrafe (”ce vedeți în aceste imagini sunt exploatări ilegale versus ”omul care a aprobat), cei de la T9 au mai folosit aceeași acuzație, deși se bazează pe date false! Pentru că, la mijloc este vorba despre o minciună! Sau, mai corect spus: o serie de minciuni!

Practic, subiectul e mai degrabă o glumă demnă de Radio Erevan: avizul de fapt nu era aviz, iar terenul nu era la Turda, ci la Mihai Viteazu. 

După cum se poate vedea, adresa este datată luna mai 2017. Este emisă de societatea Eco Dif Solution SRL, cu destinatar Compania de Apă Arieș SA. Fără a intra în detalii tehnice, trebuie precizat că această adresă era transmisă ulterior unei ședințe de Consiliu Local al comunei Mihai Viteazu (desfășurată marți, 25 aprilie 2017), în care s-a discutat despre solicitarea societății Eco Dif Solutions SRL de amenajare a unui bazin piscicol (heleșteu) pe raza comunei, propunere care a fost refuzată de către aleșii urbei (pentru a doua oară; practic, la această ședință s-a discutat plângerea prealabilă a societății, după refuzul inițial al Consiliului Local), în ciuda faptului că la ședință a fost prezent un reprezentant al societății, care a încercat să prezinte argumente pentru realizarea investiției.

Cu referire la acea ședință, TurdaNews a consemnat următoarele:

”Viceprimarul localității, Gligor Sasu, a invocat și un avertisment primit din partea conducerii Companiei de Apă Arieș, care ar fi spus că o lucrare de acest gen poate pune în pericol pânza freatică și alimentarea cu apă a mai multor localități, având în vedere că în zona Mihai Viteazu sunt puțurile de captare a apei ale companiei de apă. ”Dacă dăm drumul, riscăm să ajungem fără apă!”, a avertizat viceprimarul”.

Puteți citi integral articolul aici:

Mihai Viteazu: Taxele și impozitele locale rămân la nivelul din 2017 și în 2018!

Sau puteți viziona înregistrarea video a ședinței, în care au avut loc discuțiile pe această temă (de la minutul 16:20 până la minutul 38:30):

După ce consilierii locali din Mihai Viteazu au refuzat ferm să aprobe amenajare a unui bazin piscicol (heleșteu) pe raza comunei, societatea Eco Dif Solution SRL a intentat un proces în instanță, pentru anularea HCL-ului. Procesul s-a judecat la Tribunalul Cluj și a avut numărul de Dosar 4310/117/2017 (dați click pe număr, pentru a se deschide pagina instanței). Data înregistrării dosarului a fost 23.05.2017.

Primul termen a fost în septembrie 2017, iar în 18 octombrie 2017 Tribunalul Cluj a respins cererea celor de la Eco Dif Solution SRL, menținând astfel ca valabilă hotărârea Consiliului Local care a refuzat amenajarea unui bazin piscicol.

ecodif proces

Acesta este subiectul pe baza căruia cei de la T9 au vrut să manipuleze!

De altfel, CAA a avut un punct de vedere public la acea vreme (mai 2016). Îl puteți citit AICI.

Subiectul a fost tratat pe larg de către TurdaNews, cu dovezile de rigoare, în iulie 2019 (deci, Andrei Suciu nu poate invoca faptul că ”n-a știut”):

Gruparea T9/USR Turda se face de rușine, din nou! Ori au vrut să mintă/manipuleze, ori sunt habarniști!

Referitor la ”aprobatul” acestor exploatări de balast, trebuie precizat și faptul că procesul penal în care societatea Napocamin este acuzată de distrugere a ajuns la instanță (dovadă că ”s-a făcut ceva”, pentru a se pune capăt exploatărilor ilegale), respectiv la Judecătoria Turda! Primele acuzații împotriva societății care exploatează balastul în zona cimitirului situat ”peste linii”, sub dealul mormântului de la Mihai Viteazu, au apărut în anul 2017. În Dosarul Penal nr. 10909/328/2019, înregistrat în 23 decembrie 2019 la Judecătoria Turda, inculpat apare societatea Napocamin SA, iar părți vătămate sunt mai multe persoane fizice, respectiv Beian Nicolae, Beian Olimpiu, Cernea Augustin, Rus Pavel, Bocoș Maria Rodica, dar și Transgaz SA.

TurdaNews a relatat pe larg despre acest subiect:

Procesul penal de distrugere, în care e acuzată Napocamin, pentru exploatările de balast din zona Turzii, a fost înaintat instanței!

4. Nici Bobic (director CAA), nici Matei (primar Turda) nu au făcut nimic să oprească exploatările de balast.

FALS! Subiectul a fost în discuție publică încă de la începutul mandatului primarului Cristian Matei.

Pe subiectul exploatărilor ilegale de balast de la marginea Turzii, TurdaNews a scris mai multe articole. În noiembrie 2016, primarul Cristian Matei a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că lucrările sunt ilegale!

Amănunte aici:

Exploatări de balast ilegale, pe terenurile agricole de la marginea Turzii! (VIDEO)

Au fost discuții inclusiv în Consiliul Local Turda, problema fiind ridicată de consilierul PNL Cristian Felezeu. Vezi înregistrarea din noiembrie 2016:

În februarie 2017, TurdaNews a scris în exclusivitate despre acuzațiile unui turdean, care a prezentat documente din care reieșea că societatea Napocamin, care exploata balast în zonă, i-a intrat abuziv pe terenul care era proprietatea sa!

Augustin Cernea a sunat la Poliția Turda, pentru a reclama faptul că utilajele societății Napocamin i-au intrat abuziv pe terenul deținut, exploatându-l de balast. La fața locului s-a deplasat un echipaj de Poliție/Jandarmerie, care a constatat cele reclamate, persoana vătămată deplasându-se apoi la sediul Poliției, unde a depus o plângere penală.

Augustin Cernea a adus documentele de proprietate cu el, pentru a arăta că terenul pe care se află utilajele societății, exploatându-l, îi aparține.

Citește și:

Un turdean acuză Napocamin că i-a intrat abuziv pe terenul agricol, pentru a-l exploata! (VIDEO)

Mincinoșii de la T9, asociație condusă de Andrei Suciu, s-au făcut din nou de rușine!

5. Administrația locală ar fi ”premiat” firmele implicate în aceste exploatări.

FALS! Primăria Turda nu a premiat firmele implicate în exploatări, pentru ”calitatea lucrărilor efectuate în Turda”.

6. Apa de la robinet ar putea fi afectată.

FALS! După cum am prezentat anterior, CAA are puțurile de captare în zona Mihai Viteazu/Cornești. În plus, apa extrasă este tratată și se fac analize periodice în ceea ce privește calitatea apei, astfel încât să nu existe niciun dubiu în ceea ce privește respectarea parametrilor calitativi în ceea ce privește apa furnizată populației.

În loc de concluzie

Faptul că Andrei Suciu se folosește de FAKE NEWS (minciuni manipulatorii) cu scopul de a-și atinge un obiectiv electoral, acela de a deveni primar, spune multe despre ”calitatea” sa umană. Câtă încredere poți avea într-un om care minte cu atâta nonșalanță, doar ca să-și atingă obiectivul politic?! Câtă încredere poți avea în fostul funcționar public care a protejat jaful de la Zoo Turda, primind peste 10.000 de lei pentru asta?!

Probabil, ar fi cazul să se autosesizeze și organele abilitate, ținând cont de gravitatea minciunilor aruncate în spațiul public, dar și de perioada de pandemie prin care trecem! Spațiul public trebuie curățat de astfel de caractere!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 75 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj
Comentarii recente

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2