fbpx

 
 
Scrie un comentariu

Terenurile agricole de la marginea municipiului Turda au devenit adevărate șantiere, gropi uriașe rămânând în urma exploatatorilor de balast, care lucrează la ”turație maximă”, în condițiile în care în apropierea Turzii există șantierul autostrăzii Turda - Sebeș. Însă, se lucrează fără nici o autorizație, iar cimitirul de ”peste linii” (cum este cunoscut) a devenit o ”insulă” înconjurată de cratere uriașe, rezultate în urma excavațiilor.

 

Problema a fost ridicată în Consiliul Local de consilierul Cristian Felezeu. Acesta a menționat că a sesizat Poliția Locală și că i s-a transmis că societatea care desfășoară lucrări în zonă a fost atenționată să stopeze lucrările, neavând nici o autorizație. Felezeu spune că în ciuda avertismenului, în zonă se lucrează la ”foc continuu”. O confirmă imaginile video surprinse de echipa TurdaNews. Ba mai mult, Felezeu a atras atenția asupra faptului că acolo se depozitează deșeuri, inclusiv deșeuri sanitare (!), fiind un adevărat pericol. Consilierul turdean spune că există o stare de nemulțumire profundă a cetățenilor, din acest motiv, existând riscul unor manifestări civice din această cauză.

În ședința Consiliului Local, primarul Cristian Matei a spus că are cunoștință despre acest fenomen, că a fost pe teren, că s-a impus stoparea lucrărilor și că s-a solicitat societății să-și clarifice situația, din punct de vedere al documentelor legale. Însă, a recunoscut că mai mult de atât nu se poate face, în condițiile legii. Ba mai mult, a spus că amenda maximă pe care o poate primi societatea care exploatează acele balastiere este de 5.000 de lei, sumă pe care o recuperează fără nici o problemă, din câțiva metri cubi de material exploatat. Primarul Matei a povestit și faptul că lucrările din zonă au creat și probleme, fiind spartă o conductă de gaz (cu toate pericolele de rigoare!), dar și conducta de alimentare cu apă a Câmpiei Turzii! Din acest motiv, Poliția ar fi deschis un dosar penal.

Ulterior, după ședința de Consiliu Local, primarul Cristian Matei s-a deplasat din nou pe teren, pentru a vedea din nou situația. A realizat și câteva imagini video, care au fost prezentate azi presei, revenind cu unele informații pe această temă. Concluzia este că nu se poate face mare lucru, deocamdată!

Vezi mai jos declarațiile pe această temă, dar și imagini de pe teren, din zonele unde se lucrează la o intensitate aproape inimaginabilă:

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate