fbpx

cristian lungu pmp

Banner NEMEȘ 29iulie

118726071 10164449994960727 6019019368562400079 n

Scrie un comentariu

fotografie TurdaNews

Procesul penal în care societatea Napocamin este acuzată de distrugere a ajuns la instanță, respectiv la Judecătoria Turda! Primele acuzații împotriva societății care exploatează balastul în zona cimitirului situat ”peste linii”, sub dealul mormântului de la Mihai Viteazu, au apărut în anul 2017.

Augustin Cernea a sunat în 23 februarie 2017 la Poliția Turda, pentru a reclama faptul că utilajele societății Napocamin i-au intrat abuziv pe terenul deținut, exploatându-l de balast. La fața locului s-a deplasat un echipaj de Poliție/Jandarmerie, care a constatat cele reclamate, persoana vătămată deplasându-se apoi la sediul Poliției, unde a depus o plângere penală.

”Eu nu am vrut să vând! Eu am fost în Spania, am cumpărat acest teren și intenționez să fac o mică investiție aici, peste câțiva ani. Alții, vecini cu mine, au vândut. Se vede foarte clar cum mi-au intrat pe teren și cum îl exploatează”, a spus Augustin Cernea, la vremea respectivă.

Citește și:

Un turdean acuză Napocamin că i-a intrat abuziv pe terenul agricol, pentru a-l exploata! (VIDEO)

Problemele generate de această firmă au fost sesizate și în Consiliul Local, iar primarul Cristian Matei a declarat, într-o conferință de presă, din luna noiembrie 2016, că s-a impus stoparea lucrărilor, întrucât nu existau avizele necesare, dar că administrația locală nu poate face mai mult, în condițiile în care societatea își asumă continuarea lucrărilor și exploatarea terenurilor.

Terenurile agricole de la marginea municipiului Turda au devenit adevărate șantiere, gropi uriașe rămânând în urma exploatatorilor de balast, care lucrează la ”turație maximă”, în condițiile în care în apropierea Turzii există șantierul autostrăzii Turda - Sebeș. Însă, se lucrează fără nici o autorizație, iar cimitirul de ”peste linii” (cum este cunoscut) a devenit o ”insulă” înconjurată de cratere uriașe, rezultate în urma excavațiilor. 

Citește și:

Exploatări de balast ilegale, pe terenurile agricole de la marginea Turzii! (VIDEO)

Vezi mai jos discuții pe această temă, în Consiliul Local Turda, dar și precizările primarului Cristian Matei, în noiembrie 2016:

În Dosarul Penal nr. 10909/328/2019, înregistrat în 23 decembrie 2019 la Judecătoria Turda, inculpat apare societatea Napocamin SA, iar părți vătămate sunt mai multe persoane fizice, respectiv Beian Nicolae, Beian Olimpiu, Cernea Augustin, Rus Pavel, Bocoș Maria Rodica, dar și Transgaz SA.

Subiectul a fost speculat inclusiv politic, de gruparea T9, asociație condusă de Andrei Suciu, candidatul USR la Primăria Turda, care a fost implicat în jaful de la Zoo Turda (s-a demonstrat în instanță, printr-un proces încheiat, că i-a protejat pe cei care au produs jaful!).

Gruparea ong-istă a USR Turda, Asociația T9 condusă de Andrei Suciu, a lansat o manipulare grosolană în spațiul public (am ales această variantă, pentru că cealaltă era că sunt prea proști ca să priceapă ceva), prezentând o adresă care avea legătură cu Mihai Viteazu, pe care a asociat-o cu ”gropile” de exploatație din Turda, deși... nu au nicio legătură!

Practic, asociația condusă de Andrei Suciu a acreditat ideea că documentul respectiv ar demonstra faptul că cei de la Compania de Apă Arieș ar fi dat avize pentru lucrările de exploatație din marginea Turzii, din zona cimitirului situat dincolo de calea ferată. În realitate, așa cum poate citi oricine, documentul face referire la... Mihai Viteazu! Iar Compania de Apă Arieș nu a fost implicată în vreo procedură de avizare a lucrărilor de exploatație din marginea Turzii, acolo unde se lucrează ilegal!

Rândurile de mai jos au menirea de a prezenta, cu dovezi, adevărul din spatele manipulării grosolane a celor de la T9/USR Turda. Evident, rândurile nu se adresează celor spălați pe creier, care încă mai sunt păcăliți cu minciuni ordinare de Emil Turdean și gașca sa, ci celor care sunt în stare și au capacitatea de a analiza lucrurile prin prisma dovezilor care se prezintă.

Citește și:

Gruparea T9/USR Turda se face de rușine, din nou! Ori au vrut să mintă/manipuleze, ori sunt habarniști!

banner PSD Campia Turzii

Banner Tureni

Banner Ceanu Mare

Banner Sandulesti

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate