marian morar
adrian nap
m install
nello construct

Zilele acestea medicii de familie din județul Cluj primesc o nouă tranșă de vaccin antigripal

zamblau eugen

Direcția de Sănătate publică a recepționat, deja, 17.760 de doze destinate vaccinării gratuite a persoanelor din grupele de risc: cronici, copii si vârstnici. Odata vaccinate, acestea dezvoltă imunitate la gripă în circa două săptămâni.

 

Vaccinul antigripal actual acoperă toate cele patru tulpini circulante ale virusului, asigurând protecție imunitară specifică oriunde în emisfera nordică.

Zilele trecute, noul ministru al sănătății spunea că, la nivel național, o a doua tranşă de 500.000 de doze de vaccin antigripal va fi livrată pe data de 10 noiembrie, iar ultima tranşă, la începutul lunii decembrie.

Prioritate la vaccinare au persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire, vârstnicii de peste 65 de ani, persoanele cu boli cronice, copiii, personalul medical și femeile gravide.

La finele sezonului gripal de anul trecut, la Cluj s-au înregistrat 14 decese. Majoritatea la persoane nevaccinate și care sufereau de boli cronice.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 75 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj
AdSense grafic right 2