m install
nello construct

Uniunea Europeană vrea să elimine centralele de apartament până în 2040

floris

Uniunea Europeană vrea să elimine centralele de apartament până în 2040, ca urmare a luptei împotriva schimbărilor climatice și a reducerilor treptate a emisiilor.

Conform colegilor de la monitorulcj, implementarea acestei schimbări va necesita aplicarea unui set de măsuri clare și care urmează să aibă o valabilitate tranzitorie, menite să sprijine statele membre în eliminarea centralelor de apartament și identificarea unor surse de încălzire alternative.

„Comisia salută acordul provizoriu la care au ajuns astăzi Parlamentul European și Consiliul pentru a reduce emisiile și consumul de energie al clădirilor din întreaga UE. Directiva consolidată privind performanța energetică a clădirilor (EPBD) va sprijini eforturile UE de decarbonizare a clădirilor în întreaga Uniune.

Acesta este un domeniu în care impactul concret al ofertei ecologice europene va îmbunătăți calitatea vieții oamenilor, în locuințele și la locul de muncă, și le va reduce facturile la energie.

De asemenea, acest acord va stimula independența energetică a Europei, în conformitate cu Planul REPowerEU, și va constitui un argument comercial puternic în favoarea unui sector al clădirilor mai puțin poluante în UE”, potrivit unei informări a Comisiei Europene, citați de monitorulcj.

Conform aceleiași surse, la Cluj Napoca sunt interzise centralele termice în cazul blocurilor noi încă din ianuarie 2022.

Foto cu caracter ilustrativ – arhivă

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 56 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: