marian morar
m install
nello construct

Turdeanul Petru Borbely (70 ani) a câștigat prima medalie a României la Campionatul European de powerlifting

zamblau eugen

Domnu’ Petru, bătrânu’ Borbely, sau bunicu’, cum îi place chiar lui să își spună, are 70 de ani. 70 ani de spirit tânăr, în care greutățile vieții și cele din sală au fost într-o competiție constantă.

În ultimii doi ani, domnu’ Petru a făcut naveta peste 30 de km, de la Turda la Cluj, pentru a se antrena și pentru a-și perfecționa tehnica de powerlifting. A investit energie, timp și bani. A abordat totul cu o seriozitate și o tenacitate demne de admirat.

În timp ce alte persoane de vârsta sa se dau cu greu jos din pat, domnu’ Petru se trezește și își pregătește atent echipamentul pentru sală. Glumește chiar el: „Mai bine să dau banii pe sport și echipamente decât pe medicamente!”.

Se bucură că atât soția, cât și copiii îi înțeleg și îi sprijină pasiunea. În timp ce unii pun bani deoparte doar pentru zile negre, domnu’ Petru ne povestește amuzat că are un fond special pentru powerlifting.

A plecat cu o ușoară îngrijorare spre Budapesta, știind că centura sa nu era una de la partenerii cunoscuți (SBD/Titan/Inzer), dar și cu promisiunea că, dacă se va întoarce cu o medalie, va încerca să își ia una, chiar dacă prețurile nu sunt deloc mici.

La 70 de ani, sportivul nostru a câștigat prima medalie a României la Campionatul European de powerlifting

Firește, eforturile sale nu puteau trece neobservate. La 70 de ani, sportivul nostru a câștigat prima medalie a României la Campionatul European de powerlifting – împins cu bara din culcat (IPF) din acest an – bronzul categoriei -105 kg, Masters 4.

Domnu’ Petru, cel mai ușor concurent al categoriei, a reușit să împingă 100 și, apoi, 105 kg cu bara de la piept, întrecând sportivi experimentați din țări cu o tradiție mai bogată a acestui sport, precum Suedia sau Cehia.

Are mai mulți ani de ridicat greutăți decât au unii de viață. A început la nivel competitiv ca membru al CSM Cluj, pe vremea când powerliftingul se învăța din cărți și reviste. Pe atunci îi spuneau Franco, după regretatul powerlifter și culturist italian, Franco Columbu.

Din 2019, este alături de noi, iar progresul și ambiția sa l-au propulsat spre prima participare la o competiție internațională. Câștigând medalia de bronz, a ajuns primul Crusader titrat la nivel internațional. Îl felicităm încă o dată și ne mândrim cu această reușită!

După o pauză bine-meritată, îl așteptăm din nou în sală! Domnu’ Petru nu este doar un model pentru noi, ci și un membru al familiei Cluj Crusaders, chiar el glumind deseori că-i place să vină la Cluj și să își motiveze „nepoții” în sală.

Cluj Crusaders – American football and powerlifting team in Cluj
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 75 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2