Tot ADEVĂRUL despre trenul nazist cu aur, descoperit în Salina Turda!

tren nazist

”Lucrările de modernizare care se fac la Salina din Turda, au permis cercetări avansate cu mijloace radar  de mare adâncime ale muntelui de sare.  Pe una din imaginile radar apare o structura asemănătoare cu un tren blindat, imaginea – deși neclară – a arătat forma unei platforme de tren și a tunurilor, îngropate la cca 300 m adâncime”, este informația vehiculată pe unele siteuri obscure, zilele acestea.

 

Din nefericire, este vorba despre un FAKE NEWS! Adică, o informație inventată în totalitate!

TurdaNews a fost sesizat despre această informație, însă nu ne-am avântat cu distribuirea ei, deși este o informație care poate atrage vizitatori, din simplul motiv că nu părea reală, iar difuzarea ei fără o minimă verificare era o jignire la adresa cititorilor. Contactat de TurdaNews, directorul Salinei Turda, Simona Baciu, a infirmat informația și s-a distrat pe seama celor precizate în articol, care conțineau inclusiv declarația sa!

Informația cu ”trenul nazist cu comori” a fost preluată și de un site local, RefleqtMedia, fără nicio verificare, dând informația cu declarația directorului de la Salina Turda și chiar a ministrului Culturii, deși acestea sunt inventate!

”Este un incident foarte grav pentru mass media locală, iar publicul serios trebuie să sancționeze promovarea FAKE NEWS-ul, în detrimentul informațiilor jurnalistice profesioniste! Ca jurnaliști, nu trebuie să permitem promovarea unor astfel de FAKE NEWS-uri, adică a unor informații de pe siteuri obscure, informații inventate, pentru că ne decredibilizăm meseria! TurdaNews se delimitează de non-jurnalismul promovat prin astfel de informații și consideră că cei care recurg la aceste lucruri nu fac parte din breasla jurnaliștilor”, a comentat jurnalistul Gelu Florea.

Jurnalistul Ovidiu Bucur nu este la primul incident grav de acest gen. Tot el a scris despre o femeie violată din Luna, care ar fi decedat, când de fapt femeia era în viață, dar și despre ”amănunte în exclusivitate” despre decedatul dintr-un accident, deși nu murise nimeni în acel accident etc! Jurnalistul Ovidiu Bucur a fost fost pus la plată de instanță, pentru difuzarea unor informații nereale și neverificate, cu 15.000 de lei.

screenshot trennazist

Citește și:

Sentință definitivă pentru calomniatorul Ovidiu Bucur! E bun de plată: daune de 15.000 de lei!

sau

Primăria Luna: Informațiile vehiculate de Ovidiu Bucur sunt neverificate, fiind atacuri, fără respectarea codului deontologic al jurnalistului!

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

firma de top