nello construct

Sunt 13 ani de când doi piloți de elită au murit în tragedia aviatică din zona Călărași Gară! Au evitat prăbușirea peste zona locuită…

1 noiembrie 2010 a fost o zi neagră pentru Baza 71 Aeriană de la Câmpia Turzii, întrucât pe această dată a avut loc tragicul accident aviatic în care şi-au pierdut viaţa piloţii Laurenţiu Chiriţă şi Sorin Avram.

Cei doi bărbaţi, cu o vastă experienţă în acest domeniu se aflau la bordul avionului MiG 21 Lancer care executa o misiune de cercetare meteo în vederea pregătirii unor zboruri de instrucţie. Incidentul s-a produs în jurul orei 13:00, în apropiere de localitatea Călăraşi Gară.

Potrivit martorilor, cei doi piloţi au evitat o catastrofă, ocolind în ultimul moment două case, în care se aflau 5 persoane la acea oră

Potrivit Ministerului Apararii Nationale (MApN), căpitan-comandorul Laurenţiu-Nicolae Chiriţă avea 40 de ani, era pilot pe avioane supersonice, clasa I, instructor de zbor ziua şi noaptea, în toate condiţiile meteorologice, şi avea la activ aproape 1.300 de ore de zbor, din care 940 pe MiG – 21. Acesta era căsătorit şi avea un copil.

La rândul său, căpitan-comandorul Sorin-Traian Avram, tot în vârstă de 40 de ani, avea şi el un copil şi era căsătorit, soţia fiindu-i însărcinată cu al doilea copil la acea dată. Pilotul de clasa I avea la activ aproape 1.000 de ore de zbor, din care 830 pe MiG – 21.“Ambii piloţi au absolvit mai multe cursuri de specialitate în ţară şi în străinătate şi au participat la numeroase exerciţii internaţionale.

“Ambii piloţi au absolvit mai multe cursuri de specialitate în ţară şi în străinătate şi au participat la numeroase exerciţii internaţionale”, se arăta într-un comunicat al MApN.

Nevasta pilotului Laurenţiu Chiriţă era chiar controlorul de trafic din ziua accidentului. Femeia a auzit şi a văzut cum a murit bărbatul ei fără să poată face ceva.

Cei doi piloţi au avut de ales între mânerul de catapultare şi manşă. Între a se salva pe ei sai a-i salva pe alţii. Au avut de ales între viaţă şi moarte practic! Au fost eroi și așa sunt păstrați și astăzi în memoria celor care i-au cunoscut.

Cauza prăbuşirii avionului MiG 21 Lancer, pe 1 noiembrie 2010, în apropiere de Câmpia Turzii, accident în urma căruia cei doi piloţi au murit, ar fi o eroare umană, relevă raportul comisiei de investigaţie tehnică, acesta indicând că ultima manevră nu a fost executată la altitudinea prevăzută.

Dumnezeu să-i odihnească în pace!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 49 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Comentarii recente

Ultimele articole: