nello construct

Și ție îți apar reclame cu oferte de muncă pe internet? Vezi la ce trebuie să fii atent pentru a nu fi păcălit!

În ziua de astăzi, deși internetul este o unealtă extrem de benefică pentru majoritatea oamenilor, este, totodată, și o oportunitate pentru „angajatorii” care vor să vă ia banii din buzunar și să profite de pe urma voastră.

Cred că și vouă vă apar, mai ales pe rețelele de socializare, oferte de muncă ce promit îmbogățirea peste noapte, un program de muncă flexibil, nefiind nevoie de experiență în domeniu și posibilitatea de a clădi chiar tu o afacere proprie din asta.

Ei bine, în majoritatea cazurilor, oamenii ajung să fie țepuiți de către acești „angajatori”. De aceea, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane vine cu o serie de sfaturi pe care să le urmați atunci când sunteți puși față în față cu un anunț de acest gen.

La ce trebuie să fim atenți pentru a nu fi păcăliți:

⇒ Solicitarea unor plăți în avans sau plăți efectuate de către angajator: Angajatorii nu au dreptul să ceară bani în avans pentru diferite servicii. De asemenea, orice bani acordați cu împrumut de către angajator (pentru transport, cazare, poate reprezenta o viitoare datorie pentru cel angajat și totodată, un motiv pentru exploatare).
⇒ Promit îmbogățire rapidă: Dacă oferta de muncă sună prea bine pentru a fi adevărată, probabil nu este.
⇒ Fără descriere cuprinzatoare a jobului: Dacă nu poți găsi informații clare si ample despre job, ar trebui să fii precaut în acceptarea acestuia.
⇒ Site web neoficial: Companiile reale au site-uri web profesionale, nu doar pagini de Facebook sau email-uri.
⇒ Fără contract de muncă: Propunerea unei oferte de muncă fără semnarea unui contract în prealabil, reprezintă un mare semnal de alarmă. Fie că este vorba de o companie sau despre o agenție de plasare a forței de muncă (agenție intermediară), este necesară întotdeauna semnarea unui contract, în limba română.
⇒ Fără suficiente informații: Angajatorul refuză sau evită să răspundă în mod clar la întrebări referitoare la locul de desfășurare a activității și de cazare, condițiile și programul de muncă, transportul la locul de muncă, salarizare etc.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 49 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Ultimele articole: