m install
nello construct

Se caută candidați la Cluj pentru colegiile naționale militare

floris

Ministerul Apărării Naționale desfășoară, prin intermediul Biroului informare-recrutare al Centrului militar zonal Cluj, activitatea de recrutare a candidaților, băieți și fete, pentru admiterea în cele 5 colegii naționale militare.

În total, sunt pregătite 816 locuri pentru absolvenții de clasa a VIII-a la Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir”, Breaza- 168 locuri, Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul”, Alba Iulia- 168 locuri, Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare”, Câmpulung Moldovenesc- 168 locuri, Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu”, Craiova- 168 locuri și Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” , Constanța- 144 locuri.

Învățământul liceal militar este gratuit și are ca misiune pregătirea științifică și umanistă generală a elevilor prin studii de nivel liceal, pe filiera vocațională, în profilul militar, specializarea matematică-informatică.

Colegiile naţionale militare sunt şcoli cu tradiţie, care oferă o excelentă educaţie şi o multitudine de oportunităţi profesionale.
✔ Învăţământul liceal militar este de tip vocaţional, în profilul militar, specializarea matematică-informatică (și limba engleză intensiv).
✔ Misiunea colegiilor naţionale militare este aceea de a pregăti candidaţi – absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat pentru instituţiile/unităţile de formare a personalului militar profesionalizat, în mod special a ofițerilor și a maiștrilor militari.
✔ Asigurarea unei pregătiri temeinice şi dezvoltarea competenţelor specifice profilului şi specializării sunt garanția promovării examenului de bacalaureat și a admiterii în învăţământul superior militar, precum și a adaptării rapide la rigorile și standardele instituției militare.
✔ Pe parcursul celor patru ani de studiu, învățământul liceal militar asigură:
🔘 pregătirea ştiinţifică şi umanistă generală a elevilor;
🔘 dezvoltarea și diversificarea competențelor – cheie specifice profilului militar și specializării matematică-informatică, în paralel cu socializarea militară primară;
🔘 familiarizarea cu mediul militar şi cu tradiţiile armatei române;
🔘 orientarea profesională competentă a absolvenţilor, pentru ca aceştia să urmeze o carieră militară de succes;
🔘 identificarea, dezvoltarea și punerea în valoare a calităților personale ale fiecărui elev.

Desfășurarea activităților de recrutare și selecție
22.01 – 22.03.2024 – înscrierea candidaților;

În vederea înscrierii, potențialii candidați trebuie să se prezinte, însoțiți de unul dintre părinți sau de tutore, la sediul biroului informare-recrutare din cadrul Centrului militar zonal Cluj, având asupra lor cartea de identitate (certificatul de naștere, în cazul celor care nu au împlinit 14 ani).

05.02 – 12.04.2024 – susținerea probelor de selecție aptitudinală în cadrul Centrului zonal de selecţie şi orientare Alba Iulia, conform precizărilor primite de la recrutor;

Probele de selecție sunt: psihologice, fizice și interviu de evaluare finală.

19.02 – 19.04.2024 – efectuarea examinării medicale la ambulatoriul de specialitate din cadrul Spitalului Clinic Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian” Cluj-Napoca.

Candidații declarați „Admis” la probele de selecţie şi ”Apt” la examinarea medicală întocmesc dosarul de candidat și participă la concursul de admitere.

Pe lângă aceasta, înscrierea se va face și online. În acest sens, unul dintre părinți sau tutorele trebuie să acceseze platforma de înscriere online de pe site-ul www.recrutaremapn.ro , să creeze un cont sau să se conecteze dacă are, deja, unul, apoi să urmeze paşii indicaţi (introducerea datelor personale ale candidatului, alegerea opțiunilor, atașarea documentelor necesare pentru dosarul de candidat).

Mai multe informații și consiliere privind înscrierea, în vederea participării la selecție și admitere se pot obține de la personalul biroului informare-recrutare din cadrul Centrului militar zonal Cluj, situat în Cluj-Napoca, Calea Dorobanților nr. 8-10, în zilele de luni, miercuri, joi și vineri între orele 08.00-16.00, respectiv marți între orele 10.00-18.00 sau la numerele de telefon 0264 – 433067 (int. 119 sau 127) și 0769054977.

Detații și pe: https://www.facebook.com/CMZCluj/?locale=ro_RO

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 54 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: