marian morar
m install
nello construct

Școala Gimnazială „Mihai Vodă” lansează Clubul de Film Mihai Viteazu!

zamblau eugen

Școala Gimnazială „Mihai Vodă” anunță lansarea proiectului „Clubul de film Mihai Viteazu’’, dezvoltat prin finanțarea obținută în cadrul programului Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de asociația Act for Tomorrow. Scopul proiectului este de a aborda problema educației literare limitate în zonele rurale, respectiv comuna Mihai Viteazu din Cluj. Prin această inițiativă, școala își propune să ofere copiilor din mediul rural șanse egale pentru educație și explorare culturală, oferind o abordare inedită a educației literare.

Clubul de film va oferi elevilor șansa de a explora literatura din perspectiva teatrului, filmului sau a picturii, iar programul va include sesiuni de vizionare de filme inspirate din operele românești, urmate de discuții și activități conduse de 10 cadre didactice instruite în științe umaniste.

Inițiativa își propune să reducă decalajul educațional dintre zonele urbane și cele rurale, din Comuna Mihai Viteazu, oferind o abordare diferită a educației non-formale. În cadrul Clubului de film vor fi organizate 10 sesiuni de vizionare, dezbatere și jocuri pe tema filmelor pentru 250 de elevi, într-un spațiu special amenjat.

Elevii vor fi, de asemenea, implicați în realizarea unei campanii video cu scopul de a încuraja abordarea acestor subiecte în mediul rural și de a crește gradul de conștientizare cu privire la importanța educației literare și de a promova tematicile literare și sociale din operele pe care le-au vizionat

Prin inițiativa clubului de film, elevii școlii „Mihai Vodă” vor avea acces la o experiență educațională unică și antrenantă. Programul nu numai că le va oferi șansa de a explora literatura în diferite medii, ci îi va ajuta și să-și dezvolte gândirea critică și abilitățile analitice.

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, social, mediu, sănătate, cultural. Valoarea totală a programului este de 500.000 de euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor publice de învățământ preuniversitar și grupurilor informale/de inițiativă.

„Școala trebuie să fie un loc în care putem îmbina educația cu divertismentul într-un mod inovativ. Am observat că elevilor le este mai ușor să învețe și să se dezvolte cu ajutorul jocurilor non-formale și a discuțiilor interactive cu profesorii. De aceea, suntem foarte recunoscători sprijinului primit pentru a derula acest proiect în școala noastră și pentru a putea să le oferim elevilor o astfel de experiență.”, a transmis doamna Arion Daniela Maria, Director al Școlii Gimnaziale „Mihai Vodă”.

Contact:
Nume: Arion Daniela Maria Funcție persoană de contact: Coordonator Proiect
Număr de telefon: 0264329103
Adresă de e-mail: office@scoalagimnazialamihaivoda.ro.

Descriere: Școala Gimnazială „Mihai Vodă” oferă în condiţii optime asigurarea egalității de șanse în pregătirea elevilor pentru învăţământul liceal și profesional, însuşirea de către elevi a sistemului valorilor culturale, morale şi etice, pentru formarea lor ca buni cetățeni europeni, printr-o comunicare deschisă şi permanentă cu părinții și prin crearea unui climat motivaţional și a unor condiţii favorabile de muncă tuturor angajaților.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 75 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2