marian morar
adrian nap
m install
nello construct

Salina Turda, cel mai sigur loc din România în cazul unui atac nuclear!

zamblau eugen

În cazul unui atatc nuclear, România dispune de două locuri naturale, unice în lume și foarte sigure, unde oamenii s-ar putea refugia, Salina Turda fiind unul dintre acestea.

De mai bine de 7 zile, omenirea trăiește momente cumplite, pline de frică și întrebări. Conflictul din Ucraina a degenerat repede, iar cetățenii ucrainieni trăiesc clipe greu de imaginat. Majoritatea ne gândim doar cum putem să-i ajutăm pe acești oameni, însă nu putem să nu ne gândim și la posibilitatea unui atac asupra țării noastre.

Astfel, apare și întrebarea „Unde ne putem adăposti pentru a fi în siguranță în cazul unui atac nuclear?”. Aflați acum că România are două locuri ce sunt considerate foarte sigure pentru astfel de situații.

Salina Turda – Cel mai sigur loc pentru români

În Salina Turda, s-au descoperit în total 35 de specii complet noi care trăiesc într-un mediu foarte bogat în hidrogen sulfurat, cu o atmosferă foarte săracă de oxigen, dar bogată în dioxid de carbon și metan.

Astfel, Salina ar putea adăposti sute de oameni, fiind cel mai ferit și sigur loc din România.

Aflată în apropiere de Cluj-Napoca și cu o adâncime de aproape 200 de metri, salina din Transilvania ar putea adăposti sute de oameni, fiind deja folosită ca adăpost antiaerian în cel de-al Doilea Război Mondial.

Peștera Movile – Al doilea cel mai sigur loc în cazul unui atac nuclear

Potrivit experților, pe al doilea loc se situează Peștera Movile, aflată la 30 de metri sub pământ și având o suprafață de peste 300 de metri. Peștera este situată în apropiere de Mangalia, iar oamenii și-ar putea continua viața în acest loc, în cazul unu atac.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 75 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2