m install
nello construct

RATL majorează tarifele, de la 1 august!

floris

De la 1 august, regia locală de transport local va majora tarifele pentru transportul urban de călători. Majorarea este una destul de consistentă, de la 1 leu/bilet la 1,5 lei! Ultima majorare de tarife pentru transportul public de persoane a fost în 1 mai 2005. „Majorarea de tarife este o necesitate care se impune de urgenţă, în caz contrar, cu actualele tarife regia va fi pusă în imposibilitatea de a-şi mai desfăşura activitatea, având în vedere şi starea tehnică a parcului auto”, a justificat directorul regiei, Alin Popescu.

 

 

Odată cu majorarea tarifului la biletele de călătorie s-a majorat şi tariful practicat pentru abonamente. Un abonament pe o linie, de luni până vineri, a crescut de la 27 de lei la 37 de lei, în timp ce abonamnentul valabil inclusiv sâmbăta şi duminica a înregistrat o creştere de la 33 de lei la 42 de lei.

Împotriva majorării tarifelor pentru transportul public urban s-a manifestat consilierul PRM Doru Anca. „Această majorare nu va rezolva problema acestei regii. Dacă ajustăm tariful, într-o lună ne termină concurenţa”, a spus Doru Anca. El a reproşat faptul că societatea Alis Group, care a concesionat transportul pe ruta Turda – Câmpia Turzii, foloseşte ilegal staţiile RATL. Doru Anca a propus ca municipalitatea să subvenţioneze transportul public şi să micşoreze tariful, aceasta fiind singura metodă prin care concurenţa poate fi „terminată”.

Primarul Tudor Ştefănie aspus că societatea Alis Group a fost dată în judecată de Primărie, pentru că nu respectă contractul de concesionare. „Am intervenit şi la Consiliul Judeţean pentru anularea contractului de concesionare al acestei firme, căreia i se vor solicita prejudicii”, a precizat primarul Ştefănie.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 55 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Comentarii recente

Ultimele articole: