nello construct

Primăriile de la sate, grav afectate de ordonanța austerității! La Ceanu Mare de Ziua Națională, activități în cadru restrâns!

Au început să apară nemulțumirile legate de ordonanța austerității care obligă administrațiile locale să „strângă cureaua”.

Practic se încearcă reducerea risipei banului public, vom vedea dacă va avea și succes această nouă prevedere legislativă.

Cert este că „lovește” și acolo unde nu e cazul. Primăriile mici de la sate cu bani puțini la bugetul local.

Am stat de vorbă cu primarul Virgil Păcurar de la Ceanu Mare. Edilul și-a exprimat nemulțumirea cu privire la faptul că primarii nu au fost consultați înainte de emiterea acestei ordonanțe.

„Cheltuielile sunt în aer. Spre exemplu contractele pentru deszăpezire se fac acum la final de noiembrie, început de decembrie. Noi nu avem de pe acum de unde să știm cu va fi această iarnă….ne descurcăm sau nu în regie proprie.

Dacă săptămâna viitoare mi se strică o centrală termică la școală ce fac? Nu avem voie să facem cheltuieli suplimentare. Dar nu pot ține copiii în frig! De asemenea, dacă vin furtuni și ploi, se strică un drum, nu putem interveni fără acceptul ministerului, dacă nu avem făcută licitația. De unde să știm ce se întâmplă și cum ne afectează unele fenomene meteo?”…întreabă retoric Virgil Păcurar.

Partea bună e că vremea este încă favorabilă și sunt în derulare o serie de lucrări, inclusiv canalizarea de la Ceanu Mare.

Continuă pietruirea de drumuri, urmează licitație pentru canalizare prin programul Anghel Saligny. Comuna beneficiază de 30 de milioane de lei pentru înființarea rețelei de canalizare la Boian, Hodăi-Boian și Bolduț.

„Nu vrem cheltuieli haotice, dar sunt unele necesare pe care suntem obligați să le facem cu toate că riscăm să ne expunem la sancțiuni” mai spune primarul din Ceanu Mare.

Edilul a adăugat că de Ziua Națională la Ceanu Mare cel mai probabil vor fi doar depuneri de coroane și un parastas fără spectacol folcloric ca în alți ani.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 49 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Comentarii recente

Ultimele articole: