nello construct

Preotul unui grup de pelerini clujeni, blocați în Israel, vorbește despre momentele de groază: Oameni ciuruiţi pe autostradă, pe stradă

Un grup de pelerini din Cluj și Maramureș au rămas blocați în Fâșia Gaza, acolo unde a izbucnit un nou conflictului armat care s-a declanșat ieri, între militanții Hamas și armata israeliană.

Citește și: Grup de turiști din Apuseni, blocat în Israel din cauza războiului!

Preotul care însoțește grupul de pelerini a declarat pentru Digi24 că pe străzi și pe autostradă sunt imagini de groază, cu oameni ciuruiți de gloanțe.

„Ceea ce este la televizor este o mică parte. Pur și simplu, oameni ciuruiți pe autostradă, pe stradă. Am văzut un microbuz de 8 persoane în care toți cei care erau acolo au fost ciuruiți și pur și simplu au rămas morți în microbuz”, a spus preotul.

Preotul Micea Lung spune că peste tot sunt baricade şi soldaţi înarmaţi şi că grupul de clujeni şi maramureşeni încearcă să ajungă oriunde în România, doar să scape de acolo.

Ce spune Ministerul Afacerilor Externe
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a precizat că, în coordonare cu Ambasada României la Tel Aviv şi Ambasada României la Amman, gestionează situaţia unui grup de 92 de cetăţeni români ajunşi pe teritoriul Iordaniei din Israel, care au solicitat sprijin pentru repatriere în contextul deteriorării situaţiei de securitate din Israel şi Fâşia Gaza.
„În contextul escaladării situaţiei de securitate din Israel şi Fâşia Gaza, urmare a demersurilor Celulei de Criză, convocată la data de 7 octombrie de către ministrul Afacerilor Externe, care activează în regim de permanenţă 24/7, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în coordonare cu Ambasada României la Tel Aviv şi Ambasada României la Amman, gestionează situaţia unui grup de 92 de cetăţeni români ajunşi pe teritoriul Iordaniei din Israel, care au solicitat sprijin pentru repatriere în contextul deteriorării situaţiei de securitate din statul Israel şi Fâşia Gaza”, informează un comunicat de presă al MAE.
Potrivit sursei citate, Celula de Criză de la MAE împreună cu Ambasada României la Amman fac demersuri pentru identificarea unor posibilităţi optime de repatriere pentru aceştia prin intermediul unor companii aeriene care operează zboruri către România.
Totodată, o echipă consulară mobilă din cadrul Centralei MAE se va deplasa la Tel Aviv pentru a sprijini activitatea Ambasadei României la Tel Aviv şi a Oficiului de reprezentare al României la Ramallah.
Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandările adresate cetăţenilor români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Statul Israel, disponibile oe site-ul ministerului, la adresa: https://www.mae.ro/node/63049.
Cetăţenii români se pot adresa Ambasadei României la Amman şi îşi pot anunţa prezenţa în regiune, comunicând astfel datele de identificare şi propriile coordonate la adresa de e-mail amman@mae.ro şi la numărul de telefon de permanenţă al Ambasadei României la Amman: +962 796 017 203.
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 49 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Ultimele articole: