marian morar
m install
nello construct

Grup de turiști din Apuseni, blocat în Israel din cauza războiului!

zamblau eugen

Un grup de turiști din Munții Apuseni au rămas blocați într-un hotel din Ierihon (Hotel Syraan), din cauza conflictului armat care s-a declanșat ieri, între militanții Hamas și armata israeliană.

Este vorba despre 49 de persoane, care au plecat în Israel în 3 octombrie și trebuiau să se întoarcă în țară, cu un avion de la Tel Aviv. Numai că, în zona respectivă starea este destul de critică, fiind zonă de conflict. Ei spun că ar fi mai ușor să meargă în Amman (Iordania), care se află la circa 60 de kilometri, însă nu au bani și trebuie intervenit pe cale diplomatică.

”Străzile sunt pustii, iar ei stau în hotel. Au vorbit la Tel Aviv cu un preot de acolo, care le-a spus că în zonă se trage intens cu rachete, astfel încât călătoria nu este sigură.

Nici la Amman nu este ușor de ajuns pentru că li s-a spus că au nevoie de viză pentru Iordania, astfel se tem că ar putea fi obligați să rămână în zonă două, trei săptămâni.”, a relatat alba24.ro.

În zona în care se află acum nu este conflict, însă au rămas fără bani, iar perspectiva de a mai rămâne două-trei săptămâni este destul de apăsătoare.

Deputatul de Alba, Florin Roman, spune că s-au făcut demersuri pentru repatrierea turiștilor din Apuseni inclusiv la Ministerul de Externe. ”Am vorbit cu ministrul de Externe să vedem cum pot fi aduși acasă. Au vorbit deja cu ambasadorului. Dacă vin de la Tel Aviv, intră în zonă de conflict. Ar prefera să fie preluați de la Amman, care e la doar 60 de kilometri, însă asta ar presupune costuri pe care nu șiu le pot asuma în totalitate. Facem toate eforturile să îi aducem acasă cât mai repede” a spus deputatul Florin Roman, pentru Alba24.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2