marian morar
m install
nello construct

PMP Turda a reclamat-o pe Mihaela Mărginean, secretarul general al Primăriei Turda!

zamblau eugen

PMP Turda a reclamat Comisiei de disciplină a Prefecturii Cluj atitudinea secretarului general al Municipiului Turda, Mihaela Mărginean, pe care o acuză că încalcă prevederile legii administrației publice, doar ca să-i facă pe plac primarului Cristian Matei.

”Motivul principal al trimiterii secretarei Municipiului Turda în Comisia de Disciplină îl constituie faptul că aceasta ar fi refuzat să îi sprijine pe consilierii PMP în procedura de elaborare a hotărârilor de Consiliu Local. PMP Turda a depus circa 10 proiecte de hotărâri de Consiliu Local care au fost blocate la nivelul Primăriei. Celor de la PMP li s-a răspuns că proiectele lor nu îmbracă forma legală dar nu li s-a indicat concret ce anume nu s-a respectat din punct de vedere juridic. În unele cazuri, în adresa de răspuns li s-a comunicat că proiectul de hotărâre depus ”nu e oportun”. PMP susține că oportunitatea de aprobare a unui proiect de hotărâre e atributul exclusiv al Consiliului Local și nu a funcționarilor din Primăria Turda. Secretarei Mărginean i se mai reproșează că nu respectă Codul Administrativ și a redactat eronat procesele verbale ale ședințelor Consiliului Local.”, a menționat siteul politicasiputere.ro.

Liderul PMP Turda, consilierul local Adrian Nap, susține că popularii turdeni ar fi depus mai multe proiecte benefice pentru turdeni, care însă n-au ajuns să fie dezbătute în Consiliul Local, fiind vorba despre un abuz al liberalilor.

”Avem foarte multe proiecte de hotărâre pentru turdeni ce sunt puse pur și simplu în sertar. Din circa 10 proiecte depuse, nici unul și sublinez asta, nici unul nu a fost trimis către Comisiile de specialitate, pe circuit, pentru a ajunge în plenul ședințelor de Consiliu. Probabil în mintea unor funcționari publici există un singur politician inteligent în oraș și ăsta e primarul. În realitate, din punct de vedere administrativ Turda e condusă prost și ineficient și vrem să schimbăm asta ”, a comentat Adrian Nap, citat de sursa menționată.

La începutul lunii august, Prefectura Cluj a trimis o adresă către toate administrațiile locale din județ, prin care a atras atenția asupra respectării procedurilor necesare pentru buna și corecta funcționare a administyrațiilor locale.

Jurnalistul Horea Hudrea susține că miza celor de la PMP Turda nu ar fi sancționarea secretarului general Mihaela Popa, ci crearea unei presiuni politice asupra administrației locale conduse de primarul PNL Cristian Matei.

Adrian Nap, președintele PMP Turda, s-a ”contrat” adeseori cu primarul Cristian Matei, fiind una dintre vocile critice ale opoziției. Primarul Cristian Matei l-a dat în judecată pe Adrian Nap și i-a făcut tot felul de plângeri, încercând să-i stopeze vehemența criticilor.

La fel, Adrian Nap l-a dat în judecată pe primar și i-a făcut plângeri la diverse intituții, chemând inclusiv instituția condusă de primar în instanță, pentru impunerea ”nelegală” (consideră PMP-iștii) a rezonării localității, care a dus la majorarea impozitelor și taxelor locale.

Însă, mai nou, Adrian Nap are probleme chiar în interiorul partidului din care face parte, după ce una dintre grupările clujene ale PMP Cluj (al cărui președinte este Andrei Maxim) l-a exclus din partid, decizie pe care Adrian Nap a contestat-o. La nivelul județului Cluj, există două persoane care își arogă statutul de președinte al PMP Cluj, Cristian Lungu și Andrei Maxim. Asta după disensiunile apărute la nivel central, unde Cristian Diaconescu și Eugen Tomac își dispută președinția partidului, prin diverse procese în instanță.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2