O localnică din satul Borzești, comuna Iara, a împlinit 100 de ani! Nu e singura din comună!

nello construct

Sărbătoare specială azi în satul Borzești, comuna Iara, unde o localnică a aniversat 100 de ani. La aniversare a participat inclusiv primarul comunei Iara, Dorin Popa.

„Astăzi, 29 iulie, am sărbătorit-o pe bunicuța noastră dragă, Deaș Valeria, pentru împlinirea venerabilei vârste de 1️⃣0️⃣0️⃣ de ani la locuința acesteia din sat.

A fost un eveniment de suflet pt. satul nostru și îi mulțumim lui Dumnezeu ca ne-a dat o asemenea bucurie. Dânsa s-a născut la 28 iulie 1923 în satul Borzești, având ca părinți pe Borza Vasile (Vasilie a Roșchii) și Ana. A absolvit 4 clase la școala din Borzești, iar apoi a mai facut 3 clase la școala din Iara, mergând peste dealuri prin Măgura Ierii și Surduc.

Construcția casei din sat a fost realizată de tatăl acesteia în anul 1938. După ce s-a întors de pe front, Deaș Alexandru s-a căsătorit cu doamna Deaș Valeria, rezultând 2 copii: Nastasiea (Sâia) și Eugen (Nucu).

Dânsa a trecut prin multe greutăți de-a lungul vieții, cum ar fi cel de-al doilea Război Mondial, când împreună cu familia ei (inclusiv cu fiica dânsei născută, Maria) au fost nevoiți să se ascundă în pivnița casei din sat de frică, iar bucatele au fost îngropate în grădină. Pierderea soțului Deaș Alexandru și a unuia dintre copii, Eugen, dar și trecerea printr-o boală, au fost alte momente dificile, dar dânsa nu și-a pierdut niciodată încrederea și speranța în Dumnezeu, fiind obișnuită de mică să meargă la biserică.

Dumnezeu i-a rânduit pe fiica sa iubitoare, Sâia, să aibă grijă de dânsa, fiind și cadru medical si ajutând-o să ajungă la această bornă de 100 de ani.

E o mândrie pentru satul nostru să avem un om simplu, curat sufletește, harnic și credincios prin doamna Deaș Valeria care ajunge la o asemenea vârstă.

Doresc să-i mulțumesc pentru tot ce am învățat de la dânsa în acești ani, în care bunătatea, respectul și omenia, sunt comorile cele mai de preț pentru un om. Dumnezeu să-i rânduiască, în continuare, mulți ani cu sănătate, bucurii, împliniri sufletești alături de familie și de consătenii dânsei.

În cadrul acestui eveniment doamna Deaș Valeria a fost premiata de către autoritățile locale prezente prin domnul primar al com. Iara, Dorin Ioan Popa, domnul consilier local Adrian Popa, cărora le mulțumim pentru implicare în buna desfășurare a acestui eveniment, la care a mai participat doamna consilier județean, Adela Dehenes, căruia îi mulțumim pentru implicare și prezență.

La mulți ani, om drag!”, a relatat Florin Lung, pe contul său de socializare.

A mai fost o aniversare de 100 de ani, în Cacova Ierii

„Sunt atât de bucuros că anul acesta am putut sărbători aniversarea a 100 de ani, a două persoane din comuna noastră Ilea Ilie din Cacova Ierii și Deaș Valeria din Borzești.

Ilea Ilie și Deaș Valeria sunt persoane cu o viață lungă și plină de experiențe. Au văzut multe lucruri în viețile lor, atât bune, cât și rele. Au văzut cum lumea s-a schimbat în moduri dramatice. Dar, prin toate acestea, au rămas persoane optimiste și pline de viață.

Ilea Ilie și Deaș Valeria sunt exemple pentru noi toți. Ne arată că este posibil să trăim o viață lungă și fericită. Ne arată că este posibil să trecem prin multe încercări și să rămânem în picioare. Ne arată că este posibil să iubim și să fim iubiți.

Ilea Ilie și Deaș Valeria sunt exemple de viață. Sunt modele pentru noi toți. Sunt atât de recunoscător pentru că am avut șansa să-i cunosc.

Vă doresc o viață lungă și fericită!”, a transmis primarul Ioan Dorin Popa.

OFERTĂ SPECIALĂ: Comandă de pe quickmobile.ro (telefoane mobile, tablete, accesorii și gadgeturi), iar la prețul special se mai adaugă o reducere de 3%, folosind Codul QUICK818. Codul se folosește în coșul de cumpărături înainte de finalizarea comenzii.
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 46 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Comentarii recente

Ultimele articole:

Ne urmăresc pe rețele sociale: