Ilinca DANDOCZI, cel mai nou jurnalist TurdaNews: ”Îmi place să le spun oamenilor adevărul direct în față, iar în jurnalism asta facem”

Screenshot 2021 07 06 at 09.58.02

Ilinca DANDOCZI (20 ani) este cel mai nou membru al redacției TurdaNews. Studentă la Jurnalism, Ilinca a ajuns la TurdaNews pentru că și-a dorit asta, în primul rând. Spun ”și-a dorit”, pentru că ea a fost cea care ne-a transmis o intenție în acest sens, în cursul lunii iunie, iar după câteva discuții de principiu, Ilinca a fost cooptată în echipa TurdaNews, de la 1 iulie 2021.

”Mă numesc Ilinca Dandoczi, am 20 de ani, în curând 21 și sunt studentă în anul II la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, specializarea Jurnalism, Cluj. Am ajuns la această facultate printr-o întâmplare. Nu m-am gândit niciodată la meseria de jurnalist, eu dorindu-mi, de mică, să devin actriță. Cu actoria nu a prea mers din cauza oamenilor ce profesează în meseria asta, așa că am încercat să mă mulez pe ceva care ar fi din aceeasi zonă.

În cadrul facultății, care m-a surprins plăcut, mi-am redescoperit pasiunea pentru scris, pasiune uitată odată ce am intrat la liceul de teatru. Nici în primul an nu mă gândeam că voi lucra vreodată în domeniu, nici măcar masterul nu voiam să-l fac. Ei bine, prin anul II m-am gândit că-mi cam place meseria asta pentru că se axează pe 3 principii ce rezonează cu felul meu de a fi.

Primul e adevărul. Îmi place să le spun oamenilor adevărul direct în față, iar în jurnalism asta facem, prezentăm adevărul oamenilor, iar ei, prin prisma a ceea ce prezentăm noi, pot trage niște concluzii.

Al doilea este prezentarea poveștilor. Îmi place să povestesc, chiar mult, iar jurnalismul prezintă povești, indiferent că vorbim de o simplă știre sau de un reportaj complex.

Al treilea principiu este agitația. Nu sunt un om de birou, nu îmi place să stau într-un loc prea mult timp. Sunt agitată tot timpul, vrând să fac tot felul de chestii. Ei bine, nici în jurnalism nu ai parte de liniște, fiind pe fugă mai tot timpul după subiecte, interviuri, surse etc. Turda fiind orașul unde locuiesc, am spus că de ce să nu încerc să devin jurnalist aici, facultatea fiind exclusiv online.

Cred că în Turda se întâmplă lucruri frumoase, cu oameni frumoși, în locuri frumoase, doar că oamenii nu mai sunt dispuși să caute toate acestea. Orașul ăsta cred că are potențial și sper să le pot prezenta cetățenilor turdeni o altă față a Turzii și poate chiar să rezolv câteva probleme existente, presa fiind a patra putere în stat. Acum sunt la început și e puțin mai dificil, însă după ce îmi voi intra în mână, cred că ne vom bucura unii de alții.”, a spus Ilinca DANDOCZI.

TurdaNews este un site de știri înființat în anul 2008 (la 1 august 2021 vom împlini 13 ani). An de an, siteul s-a dezvoltat și de mulți ani suntem principala sursă de informație locală, atât pentru cei care locuiesc în zona municipiiilor Turda și Câmpia Turzii, cât și pentru cei din capitala județului – Cluj-Napoca sau chiar din țară, fiind singurul site ”vizibil” la nivel național.

Siteul de știri TurdaNews este actualizat zilnic, pe toată durata zilei, cu cele mai noi informații din zonă, dar și alte informații de interes general, oferind astfel cea mai completă paletă de informații. TurdaNews este singurul site de știri care oferă constant transmisiuni LIVE VIDEO, dar și investigații și dezvăluiri despre care nu veți citi pe alte siteuri de știri. 

TurdaNews este singurul site din zona Turzii inclus în Google News (există și aplicație pentru mobil, Știri Google sau Google News, unde puteți căuta publicația nostră și vă puteți abona la actualizări).

TurdaNews este principala sursă de informație din zona Turda-Câmpia Turzii, având lunar aproximativ 150.000 de cititori unici, majoritatea din zona municipiilor Turda – Câmpia Turzii, a zonei rurale aferente, dar și din Cluj-Napoca, capitala județului. Pagina de Facebook a TurdaNews are peste 41.700 de fani și peste 44.400 de urmăritori. De asemenea, canalul nostru de YouTube are circa 5.700 de abonați.

Siteul TurdaNews va trece printr-o transformare majoră, urmând a fi lansată noua versiune a siteului.

TurdaNews este platforma cea mai bună de promovare locală, asigurând cele mai bune tarife, raportat la audiență.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

firma de top