nello construct

El este cel care a țepuit o mulțime de oameni cu ocazia UNTOLD! Are un trecut plin de înșelătorii!

Pentru mulți dintre noi, festivalul UNTOLD este un motiv real de bucurie, fiind o posibilitate de a ne vedea live artiștii preferați, însă această perioadă este benefică și pentru cei care vor să țepuiască fanii festivalului.

Clujeanul care a țepuit o mulțime de oameni închiriind, în mod nereal, apartamentul părinților săi pe durata festivalului Untold, a fost condamnat definitiv la 3 ani, 7 luni și 20 de zile de închisoare cu executare, pentru înșelătorie.

În urmă cu două zile, Curtea de Apel Cluj a respins apelul inculpatului la sentința instanței de fond, Judecătoria Cluj-Napoca, ce l-a condamnat, în total, la 3 ani, 7 luni și 20 de zile de închisoare în regim de detenție.

La proces, au fost probate nu mai puțin de 21 de acte materiale de înșelăciune. Mai exact acesta închiria fictiv apartamentul părinților săi de pe strada Observatorului 107 după ce promova ofertea pe rețele de socializare, încasa avansuri, iar cu câteva zile înainte de perioada convenită pentru închiriere anunța chiriașii că a survenit ceva neașteptat, nu poate închiria apartamentul, dar va returna avansul, fapt care nu s-a mai întâmplat.

Țeparul Untold este deja în închisoare pentru alte fapte de înșelăciune

La momentul actual, inculpatul se află în penitenciar în altă cauză, fiind condamnat la o pedeapsă de 2 ani de închisoare cu executare în regim privativ de libertate, pentru altă înșelăciune (10 acte materiale), 6 luni de zile închisoare cu executare în regim privativ de libertate, pentru săvârşirea infracțiunii de înșelăciune, 6 luni de zile închisoare cu executare în regim privativ de libertate, pentru săvârşirea infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Instanța a constatat că infracţiunile pentru care a fost condamnat prin prezenta sentinţă au fost săvârşite în concurs de infracţiuni cu sentințe în care anterior acesta a fost condamnat cu suspendare, astfel că aplicând pedeapsa de bază cea mai grea, de 2 ani închisoare, la care a adăugat un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse (1 an 7 luni 20 zile), urmând ca inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de 3 ani 7 luni şi 20 de zile închisoare în regim privativ de libertate.

Cum proceda inculpatul?

În esenţă, s-a reţinut că în perioada februarie 2020 – octombrie 2020, inculpatul a promovat pe reţeaua de socializare Facebook faptul închirierii unor apartamente pe raza orașului Cluj-Napoca.

În 8 din 10 situații a fost vorba de apartamentul situat în Cluj-Napoca, str. Observatorului nr. 107, într-o situație a fost vorba de un alt apartament și închirierea unei cabane pe raza satului Băișoara, pe durata desfășurării festivalului Untold, care urma să se desfăşoare la începutul lunii august 2020. Acesta a fost contactat prin reţeaua de socializare Facebook sau contacta el persoane care publicaseră anterior anunț pe diverse grupuri administrate de aplicația Facebook, prin care aratău că sunt în căutarea unei chirii.

Ulterior primului contact de pe aplicația Facebook, discuta telefonic cu persoanele interesate de închirierea spaţiilor locative şi a negociat cu fiecare în parte condiţiile de închiriere, încasând ulterior de la chiriaşi sume de bani diverse, cu titlu de avans-preţ sau de preţ integral. Banii au fost predați inculpatului fie personal, în cazul celor care vizionau apartamentul deținut de părinții săi, fie prin dispoziţii de transfer MoneyGram.

A încheiat și contracte cu persoanele vătămate

Niciuna din persoanele care au contractat cu inculpatul în nume personal sau ca mandatar pentru alte persoane, nu a beneficiat de folosinţa locuinţelor convenite pentru închiriere.

”Astfel, din coroborarea declaraţiilor persoanelor vătămate audiate în cauză, a conversaţiilor tip chat şi SMS purtate cu inculpatul, a declaraţiilor martorilor şi a înscrisurilor depuse de persoanele vătămate la dosar, rezultă un mod de operare clar al inculpatului care a amăgit prin promisiuni mincinoase de închiriere persoanele vătămate menţionate mai jos, în scopul obţinerii de foloase patrimoniale injuste, fără vreo intenţie de a îşi respecta obligaţia asumată, anume cea de a pune la dispoziţie folosinţa imobilelor apartamente sau cabana pentru durata festivalului Untold”, au arătat anchetatorii în instanță.

„Aceste promisiuni mincinoase au fost dedublate de încheierea unor convenţii scrise şi, uneori, de punerea la dispoziţie a chiriaşilor a unor înscrisuri reprezentând chitanțe sau declarații de primire a sumelor de bani, unde se menționau destinația acestora. În toate cazurile prezentate inculpatul după un plan identic, a informat în mod deliberat victimele cu câteva zile înainte de momentul la care trebuiau să se mute în apartament, despre o pretinsă imposibilitate de punere la dispoziţie a apartamentelor promise (în mare măsură acelaşi apartament, proprietatea personală a părinţilor săi), şi a mascat buna-credinţă prin angajarea restituirii foloaselor materiale încasate anterior, fără a realiza în realitate vreun demers în acest sens, fapt care confirmă intenţia frauduloasă a inculpatului încă de la momentele încasării avansurilor de preţ”.

Clujeanul a făcut apel, dar degeaba

Sentința a fost atacată cu apel de inculpat, care a cerut între altele reţinerea unor circumstanțe atenuante, pedepsele efectiv aplicate fiind în opinia sa nejustificate, raportat la comportamentul procesual şi la eforturile depuse pentru repararea prejudiciilor. Apelul însă a fost respins ca nefondat. Decizia, pronunțată în 8 noiembrie, e definitivă.

În dosar s-au constituit nu mai puțin de 24 de părți civile și o parte vătămată.

Inculpatul se numește Cristian Lung și, după pronunțarea sentinței definitive, a fost dat în urmărire generală de către Poliție.

Este important de menționat faptul că acesta a mai fost condamnat pentru înșelăciune, în 2021, de către Judecătoria Cluj-Napoca. În cazul respectiv numărul păgubiților care s-au constituit părți civile a ajuns de ordinul zecilor.

De asemenea, bărbatul a mai fost condamnat în 2020 de Judecătoria Cluj-Napoca pentru înșelăciune după ce a promis locuri de muncă în străinătate.

Pe numele său a mai fost deschis un dosar de înșelăciune tot la Judecătoria Cluj-Napoca, în urmă cu mai puțin de două luni.

Sursa: actualdecluj.ro 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 49 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Comentarii recente

Ultimele articole: